18.2 C
Chișinău
vineri, mai 3, 2024

Lansare de carte „FATA DIN PĂDURE” de Victoria ROȘCA la Biblioteca Națională a Republicii Moldova | 25 februarie 2023, ora 15:00

Biblioteca Națională a Republicii Moldova anunță lansarea cărții de debut „Fata din pădure”, semnată de regizoarea, actrița Victoria Roșca, recunoscută în masă în mediul online.

Autoarea descrie cartea drept o expresie a lumii copilăriei sale și Universului în care s-a copt, o revărsare de suflet, frici, supărări și bucurii, menționând că nu se consideră scriitoare, ci un om care scrie ce simte, că nu avea ambiția de a scoate cărți, dar „fata din pădure” s-a cerut singură la lumină, adunându-se text cu text pe foi, printre scenarii și alte activități profesionale. „Fata din pădure” este o carte formată din două capitole – primul de povestiri și al doilea dramaturgie, urmate de o încheiere.

Recenzentul cărții, scriitoarea Zina Zen, definește perfect suflul acesteia: „Fata din pădure” nu e nici despre o fată și nici despre pădure. Este despre un lanț transgenerațional de oameni care sunt și buni, și răi, și liberi, și prinși într-o cușcă. Toată Moldova a încăput într-o carte, scrisă rând cu rând de un uragan fabulos de femeie cu o inimă cât toată Moldova – Victoria.

La editarea cărții „Fata din pădure” s-au implicat cu inima deschisă donatori din țară și de peste hotare, admiratori ai creației Victoriei Roșca, oameni cărora autoarea le transmite deplină recunoștință.

Evenimentul va avea loc la 25 februarie 2023, ora 15:00, Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente