2.2 C
Chișinău
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Adriana Verega: „Viața nu e o imagine de pe Instagram”

În ultima perioada, mulți tineri sunt în căutarea unui scop în viață și a unei cariere care să îi facă să se simtă împliniți și fericiți. Printre aceștia se numără și Adriana Verega, care și-a descoperit interesul pentru psihologie și a inițiat Fenix|HUB, un proiect de dezvoltare personală care are drept misiune realizarea întregului potențial la maxim a personalității umane.

De-a lungul anilor, Adriana și-a dezvoltat cunoștințele despre psihologie prin citirea cărților de specialitate, urmărind cursuri online și participând la seminare și conferințe. Acest lucru a ajutat-o să-și dezvolte o înțelegere profundă a subiectului și să fie capabilă să aplice teoria în practică.

„Unica pasiune pe care o am eu este psihologia. Mă fascinează psihicul uman în special subconștientul, aceasta e o lume aparte cu care chiar vreau să o împărtășesc cu cât mai multe persoane, practic aici sunt ascunse cheile fericirii noastre”, povestește tânăra.

A descoperit Școala Europeană de Psihologie Kristina Kudreavtzeva în timp ce se afla în Florența și a fost fascinată de programul lor inovator de pregătire a psihologilor. Această experiență a fost un pas important în cariera sa.

„Ulterior, mi-am dorit să-i ajut și pe cei din jur prin intermediul unui complex de servicii, precum consiliere individuală și podcasturi cu experți din diverse domenii. Astfel, am început să ajut persoanele să se realizeze la maxim nu doar material, dar și spiritual. Din cele mai recente activități ale mele este evenimentul cu tematica „Prevenirea stresului în noua eră digitală”, unde pas cu pas analizăm acele aspecte ale vieții de astăzi ce ne induc în starea de stres”, mărturisește Adriana.

Este motivată să continue să se dezvolte și să își dedice timpul visurilor sale în fiecare zi.

„Mă consider o persoană de succes, deoarece am reușit să trăiesc, deși medicii nu mi-au dat prea multe șanse la naștere, fiind născută prematur și mai târziu fiind diagnosticată cu sindromul Turner”, mai povestește Adriana.

Se descrie ca fiind un om simplu, care încearcă să găsească răspunsuri la întrebări existențiale. Ceea ce o diferențiază de alții este faptul că a învățat că ceea ce contează este interiorul unei persoane.

„În fiecare zi, viața mea este imprevizibilă și această situație îmi oferă o mulțime de resurse psiho-emoționale și nu numai. Oamenii tind să pună orice în standarde precum cum trebuie să arăți, să vorbești etc. Viața nu e o imagine de pe Instagram ea este mult mai colorată, care are și culori mai deschise, mai întunecate și anume prin aceste contrasturi rezultă farmecul vieții”, mai punctează tânăra.

Crede că oamenii încă nu sunt pregătiți să depășească barierele stereotipurilor și evitarea prejudecăți după ambalaje.

„Acum atât de mult se vorbește despre toleranță, dar mai puțin despre demnitate. Oamenii nu trebuie să fie toleranți față de cei mai inferiori, dar trebuie să fie omenoși, aceasta presupune de a accepta acea persoană cu bune și cu rele. De aceea, susținerea comunității este foarte importantă”, conchide Adriana.

Ilinca Fiodorov

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente