5.5 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Povestea lui Vladimir Catanoi: Determinarea poate învinge orice obstacol

Întâlnim deseori persoane care luptă să își găsească un loc de muncă care să le asigure un trai decent și și să le ofere satisfacție personală. Cu toate acestea, acest lucru nu a reprezentat o problemă pentru Vladimir Catanoi, care a găsit un job interesant la un magazin de pește.

În copilărie, bărbatul visa să aibă o fermă a sa, să crească văcuțe și boi. În 2016 a decis să-și cumpere câteva animale și să lupte pentru visul său. Dizabilitatea de auz nu a fost pentru el un motiv ca să nu muncească.

„Până în anul 2018 am crescut vaci și boi, iar din laptele obținut preparam smântână, brânză și unt. Însă după vreo trei ani, a devenit o afacere costisitoare și am decis să îmi caut un alt loc de muncă”, povestește Vladimir.

Pasiunea sa pentru gătit l-a adus în bucătărie, unde și-a dedicat mai mult timp pregătind bucate. Totuși, munca îl epuiza, fapt pentru care a dorit să-și încerce norocul și să caute un alt loc de muncă.

S-a adresat la Asociația Surzilor din Republica Moldova, a făcut cunoștință cu mai multe persoane, iar ulterior a aflat despre un loc de muncă la un magazin specializat în vinderea produselor din pește.

„Am fost foarte sincer în timpul interviului, vorbind despre experiența mea anterioară și abilitățile mele. Angajatorul a fost impresionat de atitudinea pozitivă și de determinarea mea, fapt pentru care am primit postul în aceeași zi”, mai spune Vladimir.

De atunci, bărbatul s-a adaptat rapid la locul său de muncă și s-a dovedit a fi un angajat valoros. Vladimir a devenit un exemplu pentru toți cei care se confruntă cu obstacole în găsirea unui loc de muncă.

El ne arată că cu o atitudine pozitivă și o determinare puternică, putem să depășim orice obstacole și să ne atingem obiectivele.

„Ceilalți angajați sunt foarte înțelegători și săritori la nevoie. Mereu mă ajută când este cazul și intervin în situațiile când clienții au întrebări mai multe. Pentru mine contează foarte mult că oamenii din jur dau dovadă de empatie, iar asta m-a ajutat să mă adaptez foarte repede”, mai spune bărbatul.

Vladimir demonstrează că abilitățile noastre pot fi adaptate și transferate în orice domeniu, iar dacă suntem hotărâți să reușim, vom găsi întotdeauna o modalitate de a ne realiza visurile. Pe viitor, își dorește să adune bani și să-și înființeze o fermă de vaci.

Ilinca Fiodorov

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente