12.7 C
Chișinău
vineri, aprilie 26, 2024

Maria Golban: „Aspectul fizic nu trebuie să fie o piedică în calea fericirii”

Maria Golban este tânără care a înțeles că frumusețea vine din interior și că acceptarea de sine este cheia pentru a fi fericit. Tânără este pasionată de psihologie și psihosomatică, fapt pentru care a decis să studieze domeniul și să-și construiască o carieră în care să poată ajuta oamenii.

După ce a absolvit liceul, a decis să studieze psihologia la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, iar în paralel face cursuri la Academia Ancăi Maftei.

„M-am regăsit în acest domeniu și am înțeles cât de importantă este dragostea de sine. Toate problemele noastre vin de la prea multe gânduri și neîncredere. Starea psihologică este mai importantă decât cea fizică, deoarece dacă ești fericit și te accepți așa cum ești, oamenii din jurul tău devin altfel cu tine”, susține Maria.

După ce a urmat cursurile de psihosomatică, a găsit liniștea interioară și a depășit temerile de a-și arăta dizabilitatea și a devenit mai deschisă și mai încrezătoare în sine.

Ea crede că toți oamenii au defecte, dar acestea sunt frumoase și trebuie iubite. Astfel, se concentrează pe trăirea vieții în mod pozitiv și pe a transmite această atitudine și celorlalți.

„Prin propriul meu exemplu, încerc să demonstreze lumii că nimic nu este atât de dramatic pe cât se crede. Eu spun deschis că am paralizie cerebrală, iar dificultatea pe care o am este ca un al șaselea simț, care mă ajută să fac o selecție a oamenilor din jurul ei”, relatează Maria.

În viitor, Maria Golban își propune să deschidă un centru de psihosomatică și să scrie mai multe cărți, în care să transmită mesajul că frumusețea vine din interior, iar acceptarea de sine este cea mai importantă.

Își consideră defectele sale frumoase, iar ea însăși este un exemplu viu că oricine poate depăși dificultățile și poate deveni o persoană puternică și încrezătoare, dacă alături are oamenii care o susțin și o încurajează.

„Medicii i-au spus mamei mele că nu poate să aibă copii și totuși am apărut eu pe lume, fiind o minune pentru ea. M-am născut sănătoasă, dar dizabilitatea mea s-a dezvoltat în copilărie. Totuși, dacă ar fi să mă mai nasc odată, aș alege să fiu la fel cum sunt acum”, a conchis Maria Golban.

Ilinca Fiodorov

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente