27.7 C
Chișinău
luni, aprilie 15, 2024

Expoziție tematică la Biblioteca Națională a Republicii Moldova „Cetatea Soroca – monument inedit de arhitectură și istorie. 480 de ani de la fondare”

În scopul valorificării și promovării patrimoniului cultural material, Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează expoziția tematică „Cetatea Soroca – monument inedit de arhitectură și istorie. 480 de ani de la fondare”, monument istoric unic în arhitectura construcţiilor defensive ale Moldovei medievale.

Documentele prezentate reflectă unicitatea arhitecturală, dar și istoricul construcției unei din cele mai vechi fortărețe construite de Ștefan cel Mare pe teritoriul Republicii Moldova, care a supraviețuit ravagiilor de timp și istorie și a ajuns la o aniversare solidă – 480 de ani.

Expoziția cuprinde documente (monografii, enciclopedii, albume, reviste, reproduceri, pliante, cărți poștale, hărți turistice) din colecțiile Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, sistematizate în trei compartimente:                                                                                                   

· Istoricul construcției fortăreței de la Soroca.

· Cetatea de la Soroca – monument architectural inedit.

· Cetatea de la Soroca – în cărți poștale, filatelie și marcă comercială.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 10 august-30 septembrie 2023 în Spațiul expozițional, Colecția de artă și hărți, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, blocul II, etajul I (str. 31 august 1989, 78). 

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente