6.2 C
Chișinău
joi, mai 2, 2024

ÎNZECIT, de Nicolae Popa, la Librăria din Centru

Joi, 9 noiembrie 2023, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea noului volum de poeme Înzecit, de Nicolae Popa, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Emilian Galaicu-Păun.

Preț promoțional în ziua lansării.

Sesiune de autografe.

Alături de autor vor participa:

Eugen Lungu

Ion Buzu

Arcadie Suceveanu

Alina Țurcanu

Moderator: Em. Galaicu-Păun

„Nicolae Popa face parte din specia rară a poeților vizionari. Miza poemelor sale este ștergerea graniței dintre individual și general uman, dintre concretul banal și metafizicul inefabil, dintre lumesc și dumnezeiesc. (…) Este uimitoare această capacitate a lui Nicolae Popa de a îmbina planuri aparent neadiacente, pentru a descoperi transcendentul în lumesc și omenescul în celest. Construite din astfel de dihotomii, uneori ludice, alteori profund dramatice, poemele răvășesc și încântă, contrariază și deprimă, așa cum trebuie să facă poezia adevărată (…)
Înzecit este o carte a profunzimilor, scrisă de un poet care a ieșit din tiparele poetice ale generației sale, creându-și propria formulă, distinctă, inconfundabilă. Un poet adevărat.” (Lucia Țurcan)

Nicolae POPA (n. 13 februarie 1959, s. Buda, Călăraşi, Republica Moldova) poet şi prozator. A absolvit Şcoala poligrafică din Chişinău (1978), Facultatea de jurnalistică a Universităţii de Stat din Moldova (1983) şi Cursurile Superioare de literatură la Institutul de Literatură „M. Gorki” din Moscova (1989). Debut editorial cu volumul Timpul probabil, Editura Literatura Artistică, 1983.

Cărţi publicate: (poezie) Ghid pentru cometa Halley, Editura Literatura Artistică, 1987; Lunaticul nopţii scitice, Editura Cartier, 1995 (Premiul Uniunii Scriitorilor din România; Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova); Careul cu raci, Editura Cartier, 2003 (Premiul USM); Elegiile Casei Scriitorilor, Editura Vinea, 2013 (Premiul USM); antologia O mie de ani cu faţa la soare, Editura ARC, 2019; Mitrofan plângăciosul, Editura Tracus Arte, 2021; (romane) Cubul de zahăr, Editura Hyperion, 1991 (ediţia a II-a, Editura Cartier, 2005; ediţia a III-a, Editura Junimea, 2017); Avionul mirosea a peşte, Editura ARC, 2008 (Premiul USM; ediţia a II, 2022); (proză) Păsări mergând pe jos. Povestiri de nepovestit, Editura ARC, 2001 (Premiul USM); Castanul roz/ Hoţii de apartamente (în colaborare cu Vladimir Beşleagă, Editura Muzeului Naţional de Literatură Română, 2021; (cărţi pentru copii) Balcoane cu elefanţi, Editura Prut Internaţional, 2011; Marele Ciulică, Editura Prut Internaţional, 2012; Ghiozdanul zburător, Editura ARC, 2015.

Eugn LUNGU este critic literar. Cea mai recentă carte: Complexul Orfeu, Editura Arc, 2019.

Ion BUZU este poet. Cea mai recentă carte publicată: Realist și egal, Editura Charmides, 2021.

Arcadie SUCEVEANU este poet. Cea mai proaspătă carte: Amurguri clasice, dimineți postmoderne, Editura Junimea, 2022.

Alina ȚURCANU este actriță.

Emilian GALAICU-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cele mai recente cărți publicate: Cărțile pe care le-am citit, cărțile care m-au scris, Editura Junimea, 2020 și sanG d”encre, Editura Cartier, 2020.

Înzecit, de Nicolae Popa (Rotonda). Broșată, 96 pag. Preț: 33 RON/139 MDL

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe cartier.ro, cu livrare din București, sau cartier.md, cu livrare din Chișinău.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente