15.2 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 20, 2024

10 lucruri din 10 ţări care pot inspira Moldova: Cristian Şchiopu

Cristian ŞCHIOPU este student la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, voluntar și membru al Asociaţiei Europene a studenţilor de drept. Cristian a ales 10 lucruri din 10 țări care pot inspira Moldova.

Iată care sunt, în opinia studentului Cristian Șchiopu, cele 10 lucruri din 10 țări care pot inspira Moldova.

Canada
Canadienii au un sistem de justiţie bine pus la punct. În zonele rurale, infracțiunile de furt sunt atât de rare, încât oamenii nu-și mai încuie ușile de la casă nici înainte de culcare, nici când pleacă de acasă.

–––-
SUA
Majoritatea americanilor, de obicei, acceptă ușor schimbările. Ei preferă mai degrabă să acţioneze şi să ia lecţii de viaţă, decât să se împiedice de perfecţionism. O mare parte din timp americanii o dedică voluntariatului.

–––-

Elveția
Elveţia este acceptată drept unul din cele mai sigure locuri de pe glob și cea mai bună țară în care te poți naște. Fiind un stat neutru, Elveţia are totuşi una din cele mai puternice forţe armate din lume, povestește Cristian Șchiopu

–––-

Germania
În Germania, tinerii studioşi sunt susținuți de către stat. Aici există studii universitare gratuite, iar costul de trai în orașele studențești este redus şi avantajos. Aproape toți rezidenții din Germania au un loc de muncă, rata şomajului în această ţară fiind de doar 4 la sută.

–––-

Franța
Francezii sunt pasionați de gastronomie şi promovează modul de viaţă sănătos. Ei mănâncă lejer, se alimentează de 4-5 ori pe zi în cantităţi mici, fac plimbări în aer liber şi nu se grăbesc nicăieri.

–––-

Grecia
Grecii sunt capabili să-și păstreze istoria cu multă demnitate şi să perpetueze tărâmul democraţiei. Grecii îşi iubesc trecutul şi sunt de părere că asta îi ajută să-şi proiecteze corect viitorul.

–––-

Italia
Anual peste 50 de milioane de turişti vizitează Italia, considerată cea mai sănătoasă ţară din Europa şi a doua cea mai sănătoasă din lume, după Singapore.

–––-

Turcia
Turcii sunt adevăraţi cosmopoliţi şi buni negustori. Capitala culturală a Turciei, oraşul Istanbul, centru comercial şi financiar, este un amalgam de culturi și religii. Și este un exemplu de conviețuire pașnică între reprezentanții diferitelor confesiuni.

–––-

Bulgaria
Bulgaria este singura țară europeană care nu și-a schimbat numele de când a fost fondată în 681. De asemenea, Bulgaria este ţara cu cea mai veche comoara din aur. Aceasta datează de 6.000 de ani.

–––-

Cehia
În Praga, capitala Cehiei, se află cea mai veche universitate funcţională din lume, Universitatea „Carolina”. Tot aici, potrivit codului ceh de maniere, bărbatul trebuie să intre în restaurant înaintea femeii”, povestește Cristian Șchiopu în cele 10 lucruri din 10 țări care pot inspira Moldova.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente