21.1 C
Chișinău
miercuri, aprilie 24, 2024

Continuarea instruirii on-line sub auspiciile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, axată pe atragerea resurselor extrabugetare pentru dezvoltare comunitară

La 25 iunie 2020, Proiectul „Women 4 Leadership” a organizat cea de-a doua instruire în regim de teleconferință, axată pe tehnicile de atragere a resurselor extrabugetare pentru dezvoltare comunitară, după sesiunea anterioară de pe 23 iunie 2020.

80 de femei și bărbați din Moldova – primare și primari, consiliere locale și consilieri, lidere și lideri la nivel comunitar – au participat la această instruire on-line, organizată de către realizatorii și partenerii proiectului în scopul consolidării capacităților pentru participarea în procesele de asigurare a unei bune guvernări.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT – Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia.

Instruirea on-line de joi s-a focusat pe principiile de bază în scrierea proiectelor europene, cu specificarea exemplelor de surse și oportunități de finanțare oferite de programele Uniunii Europene de cooperare transfrontalieră și transnațională. De asemenea, subiectele discutate în cadrul reuniunii on-line au vizat specificul cererii de finanțare, managementul de proiect, scopurile și obiectivele, descrierea grupurilor-țintă, dezvoltarea cadrului logic de proiect, resursele umane etc.

„Doar exersând, comunicând și stabilind parteneriate, veți obține experiență în atragerea resurselor pentru dezvoltarea comunitară. Iar atunci când elaborați un proiect, trebuie să știți exact de unde porniți, unde vreți să ajungeți și care sunt pașii pentru a realiza asta, implicând la fiecare etapă cetățenii și comunitățile”, a afirmat în debutul reuniunii on-line Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici.

Instruirea intitulată „Tehnici de atragere a resurselor extrabugetare pentru dezvoltarea comunitară” a fost realizată de către experți cu experiență în domeniul programelor de cooperare transfrontalieră și transnațională, care au specificat în fața participantelor și participanților că „cel mai important lucru este că niciodată nu trebuie să ezitați să faceți ceva și nimic nu trebuie să vă sperie. Trebuie să aveți perseverență și curaj și astfel succesul va fi asigurat”.

Aceste sesiuni de informare on-line, desfășurate sub auspiciile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 leadership” la 23 și 25 iunie 2020, au urmat altor activități organizate în anii 2028, 2019 și 2020 pentru femeile-primare, consiliere locale și lidere comunitare din Moldova.

#Women4Leadership

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,730AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente