12.2 C
Chișinău
vineri, aprilie 26, 2024

Elena Macarici: „Gențile croșetate din fire textile au nevoie de o îngrijire mai specială”

Elena Macarici este fondatoarea „Gatmann Eklusive Taschen”, care este o mini-afacere de producere a genților handmade, din fire textile din bumbac. Fiecare model de geantă este personalizat conform preferințelor clientei, iar mai multe lucruri referitoare la metodele de creare sau materialele folosite, vedeți în acest interviu.

1) Cum s-a născut ideea de a crea genți handmade?

Este un hobby pe care l-am pus în practică în perioada când nu activam nicăieri. Am văzut la cineva o gentuță handmade asortată într-un outfit minunat și mă gândeam oare cum ar fi să creez și eu așa ceva. Astfel studiind multe scheme, video-uri, am pus în practică imaginația mea și am început a crea. În viitor sper și tind spre asta ca hobby-ul meu să crească într-o mini-afacere.

2) Care sunt metodele pe care le folosești pentru crearea genților?

În primul rând îmi aleg cu grijă materialele, apoi îmi iau un pix și o foaie și încep să desenez schema viitoarei mele genți. Toate modelele sunt adoptate după gustul și personalitatea mea. Desigur, nu uit de preferințele clientelor mele. Eu creez la comandă genți personalizate, iar de aceea țin cont că pe lângă ideea mea să persiste și personalitatea persoanei care urmează să o poarte.

Am îndrăgit bumbacul, de aceea firele folosite de mine sunt 100% textile din bumbac. La fel și materialul pentru căptușeală este din bumbac. Aleg bumbacul pentru că este natural și mai ușor de îngrijit. Accesoriile sunt individuale și la alegerea clientei. Gențile croșetate din fire textile au nevoie de o îngrijire mai specială, de aceea odată cu primirea gentuței comandate, stăpâna primește instrucțiuni de îngrijire. Și da, un moment destul de important este că înainte de a transmite geanta finalizată, eu o prelucrez cu spray-hidrofug pentru a o proteja de umiditate și murdărie.

3) Ce înseamnă denumirea pe care ai ales-o pentru mini-afacerea ta – „Gatmann Exklusive Taschen”?

,,Gatmann” este numele meu după soț. El este cel mai mare susținător al meu, atât din punct de vedere moral, cât și financiar, iar ,,Taschen” din germană înseamnă genți. Și de ce ,,Exklusive”, pentru că fiecare geantă este creată special pentru stăpâna sa și nimeni nu mai are una la fel. Chiar dacă se repetă modelul,  se schimbă căptușeala, accesoriile și se adaugă personalitatea viitoarei stăpâne. 

4) În ce țări au ajuns lucrările tale?

Până când, lucrările mele au fost distribuite în Germania și Republica Moldova, dar gentuțele  se livrează oriunde în lume dacă clientul își dorește să facă o comandă.

5) De unde te inspiri atunci când creezi o geantă personalizată?

Mă inspir din dorința clientei și din materialele pe care le am la dispoziție. Combin firele cu pielea, cred că așa geanta arată mult mai stilată. Nu sunt unica persoană care creează gentuțe handmade, dar mereu mă strădui ca modelele realizate de mine să fie mai originale și  ,,Exklusive”.

6) Ce te motivează să continui această mini-afacere?

Vorbele bune, cuvintele de încurajare, clientele mulțumite și deja pasiunea cu care creez gentuțele. Sunt cea mai fericită când văd interes și apreciere asupra lucrărilor mele – asta mă motivează.  Interesant e că toată familia mea a rămas uimită când am început să creez gentuțele. Eu niciodată nu mi-am dat interesul în ceea ce privește croșetatul , cusutul sau oricare alt lucru handmade. Și la orele de educație tehnologică eram cea mai absentă. Lucrurile se schimbă și s-au schimbat acum un an când am venit pentru prima dată în Germania, astfel din lucrător bancar, care era mereu cu capul în cifre, acum sunt concentrată la crearea genților handmade.

Fotografii: Arhiva personală

Zinaida Capațina

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente