26.2 C
Chișinău
luni, iunie 17, 2024

Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova serbează 30 de ani de activitate

Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova, întreagă Familie Olimpică sărbătoreşte la 29 ianuarie 2021 trei decenii de activitate ca organism olimpic şi sportiv independent.

Aniversarea CNOS este o sărbătoare a celor pasionați de sport și de idealurile olimpice și este o ocazie deosebită de a aduce mulțumiri celor, care au contribuit la constituirea și extinderea Mișcării Olimpice în Republica Moldova: sportivi, antrenori, oficiali ai federațiilor și cluburilor sportive, medici, suporteri, etc.

Suntem mândri de moștenirea noastră sportivă și de tradițiile olimpice. Istoria participării țării noastre la Jocurile Olimpice este plină de momente emoționante, de victorii și bucurii de neuitat.

Date fiind regulile și restricțiile epidemiologice în vigoare, suntem nevoiți să sărbătorim această frumoasă aniversare altfel și să renunțăm la formatul unui eveniment de amploare și la Cina Olimpică tradițională, care să prezinte retrospectiva celor 30 de ani de activitate a CNOS.

CNOS va celebra aniversarea prin câteva ședințe festive organizate pe parcursul săptămânii viitoare în incinta Casei Olimpice. Membrii CNOS vor primi insigna aniversară “CNOS din Republica Moldova – 30 de ani”. Comitetul Executiv al CNOS a aprobat lista personalităților din domeniul sportiv care vor fi decorați cu Ordinul Olimpic al CNOS și medalia „Meritul Olimpic”.  Pe data de 29 ianuarie 2020 va avea loc festivitatea de celebrare a aniversării de 30 de ani ai CNOS, în cadrul căreia vor fi premiați și cei mai buni sportivi și antrenori ai anului 2020.

Ediția aniversară a revistei CNOS „Panorama Olimpică” va fi distribuită tuturor membrilor și partenerilor CNOS, prezentând istoria instituției, a mișcării olimpice în țară, dar și cele mai frumoase performanțe realizate de sportivii noștri pe parcursul anului 2020.

CNOS sărbătorește cu mândrie trei decenii de activitate frumoasă și fructuoasă.  Reprezentanții Mișcării Olimpice din Republica Moldova vor continua să persevereze și să depună o muncă asiduă în promovarea valorilor olimpice pentru asigurarea perpetuării succeselor olimpice în țara noastră.

Popsuico Vlada
Popsuico Vlada
Vlada este o fire complexă. Îi plac dezbaterile și activitatea de reporter. Tema ei preferată de discuții este, probabil, drepturile femeilor.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,730AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente