3.3 C
Chișinău
marți, martie 19, 2024

Concurs de selectare a formatorilor/ formatoarelor, pentru oferirea serviciilor de instruire în cadrul proiectului „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni”

Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) în parteneriat cu IP CRAION CONTACT-Cahul anunță concurs pentru selectarea formatorilor/ formatoarelor, cu scopul oferirii serviciilor de instruire în cadrul proiectului „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni”, care va fi implementat în perioada noiembrie 2020 – noiembrie 2022. 

Proiectul „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni” este parte a proiectului „EVA – Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, obiectivul principal al căruia fiind promovarea egalității de gen, abilitarea femeilor și combaterea violenței împotriva femeilor și copiilor.

Proiectul „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni” are drept scop încurajarea implicării societății civile în promovarea egalității de gen la nivel local și integrarea acesteia în procesul de elaborare a politicilor locale și procesul decizional. Astfel vor fi susținute 12 localități din raioanele Cahul și Ungheni, unde prin dezvoltarea capacităților locale și consolidarea cooperării dintre actorii neguvernamentali și cei guvernamentali se va facilita asigurarea mediilor lipsite de discriminare, vor fi elaborate planuri locale de promovare a egalității de gen, vor fi dezvoltate platforme de dialog și organizate activități de schimb de experiență locală în domeniul promovării egalității de gen și vor fi susținute financiar inițiative locale, care tind să îmbunătățească respectarea drepturilor femeilor în aceste două raioane. 

Pentru atingerea obiectivelor, proiectul își propune dezvoltarea capacităților OSC-urilor locale, Grupurilor de acțiune locală (GAL) și Grupurilor de inițiativă a femeilor din raioanele Cahul și Ungheni prin intermediul a 4 sesiuni de instruire care vor conține următoarele aspecte:

  • Dezvoltarea capacităților OSC-urilor locale, Grupurilor de acțiune locală (GAL) și Grupurilor de inițiativă a femeilor pentru promovarea egalității de gen;
  • Dezvoltarea competențelor pentru identificarea nevoilor specifice ale femeilor la nivelul comunității;
  • Tehnici privind modul de analiză a deciziilor luate de autoritățile publice locale folosind instrumentul „ochelari de gen”;
  • Dezvoltarea capacităților de a participa la elaborarea politicilor publice sensibile la gen, negocierea cu APL-uri pentru integrarea de gen în politicile publice locale;
  • Elaborarea planurilor locale de asigurare a egalității de gen.

Pentru realizarea instruirilor se anunță concursul de selectare a formatorilor/ formatoarelor pe următoarele subiecte: egalitatea de gen și abilitarea femeilor, procesele de elaborare a politicilor publice sensibile la gen; elaborarea planurilor locale în domeniul egalității de gen; tehnici și instrumente de comunicare și dialog dintre APL și OSC.

Serviciile de instruire vor fi prestate în perioada martie-iunie 2021.

Cerințele față de serviciile de instruire sunt descrise în Termenii de referință anexați mai jos.

Termenul limită pentru depunerea dosarului este EXTINS până la 5 martie 2021.

Dosarul va fi expediat prin e-mail la adresa: info.aoivc@gmail.com  cu titlul  “Aplicare servicii instruire”.

Pentru întrebări și detalii, persoanele interesate pot să ne contacteze la adresa de e-mail de mai sus sau la numărul de telefon 069704957 sau 079403288.

Notă! Transmiterea dosarului de aplicare va fi tratată de AO IVC și CRAION CONTACT-Cahul IP drept acord  din partea candidaților la transmiterea tuturor datelor cu caracter personal, la stocarea și prelucrarea lor. Organizațiile partenere vor respecta confidențialitatea datelor cu caracter personal prezentate de către candidați. Utilizarea și prelucrarea datelor cu caracter personal de către AO IVC și CRAION CONTACT-Cahul IP se va face exclusiv în scopul evaluării candidaților pentru poziția vacantă anunțată. Drepturile subiectului datelor cu caracter personal, dreptul la acces la date, dreptul de intervenție asupra datelor sunt reglementate de Legea privind protecția datelor cu caracter personal nr. 133 din 08.07.2011. 

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente