Ina Sîrbu, nutriționistă: „Atunci când faci ceea ce îți place, totul îți reușește”

Nutriționista Ina Sîrbu, cunoscută ca promotoare a unui stil de viață echilibrat și prietenă de nădejde a multor femei în drumul lung al transformării, a devenit primul distribuitor oficial din Moldova a unei game de dulciuri fără zahăr, conservanți și gluten. Recent, Ina a reușit să lanseze o afacere și mai exact magazinul online BioSlim. Despre cum a apărut această idee, ce conțin produsele BioSlim și care sunt cele mai frecvente mituri legate de nutriție aflați în interviul de mai jos.

– Cum și când a apărut ideea să creezi magazinul BioSlim?
– Totul a început din cauza poftelor de dulce a clienților mei, care urmau un regim individual pentru a scăpa de kilogramele în plus. Toți cei care urmează o alimentație sănătoasă, evită consumul produselor ce conțin zahăr. Noi toți optăm pentru o doză de deserturi, de aici am decis să includ în regim doar dulciuri sănătoase fără zahăr pentru a avea beneficii supra organismului în timp ce se adoptă o alimentație corectă.

– De ce „BioSlim”? Are o semnificație?
– Desigur! Aceste deserturi sunt bio, fără zahăr, fără coloranți și fără conservanți. Slim ar însemna din engleză – suplu. Aceste dulciuri sunt indicate pentru cei ce țin cont de o siluetă perfectă, plus că au și beneficii asupra organismului. Deserturile date le putem întrebuința chiar și atunci când dorim să slăbim.

– Ce conțin produsele din gama „Delicii pentru sănătate” ?
– BioSlim reprezintă o gamă largă de produse pentru toți, de la cea mai mică vârstă până la persoane diagnosticate cu diabet zaharat. Dulciurile sunt testate de doctori dietologi și nutriționiști din Europa. Toate aceste produse nu doar că sunt gustoase dar și conțin vitamine, minerale, fibre, elemente ce au o valoare pentru întreg organismul nostru.

– Când ai știut că vrei să devii nutriționist-dietetician? Ce anume ți-a motivat decizia?
– Totul a început în adolescență. Nu m-am confruntat niciodată cu kilogramele în plus, dar, precum multe adolescente, îmi doream să fiu „subțirică” și cât mai fit. Atunci am început să citesc mai mult despre nutriție. Citeam în reviste, ele erau cam singurele surse de informație pe care le aveam la îndemână pe vremea aceea. Aveam surse de informare limitate. Pe atunci marea majoritate a informațiilor despre nutriție erau bazate pe niște diete stricte.
Voiam să aflu cât mai multe. Am început să devin din ce în ce mai curioasă cu privire la impactul alimentelor asupra corpului uman și mi-am dorit să studiez ceva specific, să mă aprofundez cât mai mult în acest domeniu. Îmi place mult atunci când totul este perfect și întotdeauna am știut că trebuie și merită o dezvoltare cu studii pentru a ajuta și alte persoane. Sunt foarte bucuroasă să profesez în domeniul nutriției. În cazul meu s-a confirmat faptul că, atunci când faci ceea ce îți place, totul îți reușește. Până în momentul de față, cred că am realizat mai mult decât mi-am propus.

– Cât de mult contează adoptarea unui stil de viață sănătos? De ce?
– Stilul de viață sănătos contează chiar 99%. Principala modalitate prin care îi poți oferi corpului tău resursele de care are nevoie este prin alimentație. Bolile se dezvoltă într-un mediu acid, însă printr-un regim de viață corespunzător, prin consumul fructelor și legumelor, aciditatea poate fi corectată, menținându-se un mediu alcalin al organismului.

Care sunt cele mai frecvente mituri și idei legate de nutriție?
– Este o problemă actuală și frecventă referitor la informații, multe din acestea duc în eroare. O mare parte din informațiile găsite în internet sunt total greșite, de exemplu: diete cu un strict caloric te scapă mai rapid de kg – este total greșit, pentru că înfometarea duce la încetinirea metabolismului, din acest motiv slăbim încet. Un alt exemplu este mitul despre lactate, calciu și oase puternice. Produsele lactate au ajuns să fie considerate cea mai bună sursă de calciu, alimente indispensabile într-un meniu echilibrat – este greșit. Deși conțin o cantitate mare de calciu, produsele lactate vin și cu dezavantaje (intoleranță la lactoză, alergie la proteinele din lapte, congestie limfatică). Pentru oase puternice, studiile au dovedit faptul că un nivel optim de vitamina D și exercițiile fizice regulate sunt mai importante decât aportul ridicat de calciu în alimentație. Hidratarea la fel joacă un rol important pentru organismul nostru, dar majoritatea nu i-au în calcul acest lucru, dar se bazează pe alimentele copioase, ceea ce are efecte negative asupra organismului.  

– Ești mereu activă pe pagina de Instagram, participi la mai multe activități, ai deschis acum o afacere, cum le reușești pe toate?
– Sunt tipul de persoană căreia nu îi place viața pasivă. În permanență studiez ceva nou, mă dezvolt în toate domeniile în care mă regăsesc. Lumea online are un loc aparte în viața mea, mă leagă și activitatea de nutriție. Acolo am descoperit oameni foarte pozitivi, iar datorită lor sunt activă pe pagina de Instagram.

– Ce sfat le-ai da femeilor care vor să obțină succes în afacere?
– Sfatul meu e că fiecare minută din viață trebuie dedicată activităților ce îți aduc plăcere. Nu trebuie de pierdut timpul pe lucruri care nu sunt importante dar să muncești cât mai mult asupra scopului pe care îl ai. Totul poți obține atunci când îți dorești cu adevărat.

Autor: Mihaela Țvintarnîi, stagiară
Imagini: arhiva personală

Articolul precedentTOMM REVIEWS, despre restaurantul italian „Basilico”
Articolul următorVictoria Rusnac: „Oamenii sunt gata să mănânce orice, numai nu sănătos”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.