13.2 C
Chișinău
vineri, aprilie 19, 2024

Conceptualizarea unor campanii de pledoarie pentru egalitatea de gen în cele 12 comunități implicate în proiectul „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni”


Seria de instruiri desfășurate în cadrul proiectului „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni” a continuat, la 21 aprilie 2021, și a reunit reprezentante și reprezentanți ai organizațiilor societății civile, grupurilor de acțiune locală, grupurilor de inițiativă locală și femei-lidere din cele 12 comunități partenere ale inițiativei.

Modulul aflat în prim-planul acestei instruiri a fost consacrat promovării și comunicării în advocacy pentru politicile publice locale sensibile la dimensiunea de gen, iar beneficiare și beneficiari ai cursului online au fost lidere și lideri din sectorul asociativ și grupuri comunitare din 6 localități ale raionului Cahul – comunele Andrușul de Jos, Larga Nouă, Slobozia Mare, Zârnești, Văleni și orașul Cahul, și 6 localități ale raionului Ungheni – comunele Manoilești, Măcărești, Pârlița, Rădenii Vechi, Zagarancea și orașul Ungheni.

Proiectul „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni” este realizat de către IP CRAION CONTACT-Cahul și Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova, și contribuie la integrarea dimensiunii de gen în politicile publice locale și în procesele de luare a deciziilor și implementează programe de prevenire a violenței în școli și în comunități prin abordarea stereotipurilor negative de gen și a violenței bazată pe gen.

În mesajul său de salut din debutul instruirii online, Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, evidențiat scopul unor asemenea evenimente de consolidare a capacităților: „Formatoarele noastre vă ajută să înțelegeți mai bine necesitățile și problemele femeilor și fetelor din comunitățile dumneavoastră și să identificați partenerii-cheie care vor putea să susțină aceste eforturi comune și, de asemenea, veți obține cunoștințele și instrumentele necesare pentru a obține sprijin și fonduri”.

Subiectele abordate în cadrul instruirii s-au referit atât la strategiile de comunicare pentru organizațiile societății civile, grupurile de grupurilor de acțiune locală, grupurilor de inițiativă locală și femei-lidere, adaptate diferitelor categorii de public-țintă (administrații publice locale, sectorul privat, parteneri comunitari), cât și la elaborarea mesajelor și instrumentele și tacticile de comunicare utilizate într-o campanie de pledoarie. Instruirea a avu o puternică componentă practică, astfel încât după următorul modul, planificat pentru 22 aprilie 2021, cele 12 comunități-partenere ale proiectului vor avea deja conceptualizate propriile campanii de pledoarie pentru politicile și acțiunile locale sensibile la dimensiunea de gen.

„Reușitele de până acum și succesul campaniilor pe care le veți realiza în cadrul proiectului vă vor stimula să inițiați noi proiecte de dezvoltare comunitară, iar acestea vor contribui la dezvoltarea dumneavoastră profesională și la dezvoltarea comunităților din care faceți parte”, a afirmat Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, în fața celor peste 40 de participante și participanți la instruirea online pentru cele 12 comunități din raioanele Cahul și Ungheni.

#EVAProject #ImpreunaMaiPuternici #EU4Ungheni #EU4Cahul #EU4Moldova #StrongherTogether #OrangeTheWorld #GenerationEquality

Această activitate este realizată de către IP CRAION CONTACT-Cahul și Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor). Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene. 

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente