18.9 C
Chișinău
joi, septembrie 19, 2024

Arina Andriușcenco: ,,Dăruim oamenilor momente și emoție prin bijuteriile noastre!”

Arina Andriușcenco este o tânăra studentă din Chișinău, pasionată de frumosul naturii și de culorile acesteia încă de la o vârstă fragedă. Deși este studentă la jurnalism aceasta reușește să se implice și în alte activități. Pe timp de pandemie, împreună cu prietena sa Lina Ștefaniuc, fondatoarea afacerii lor online, au pus bazele unei afacerii bazate pe  bijuterii, dar nu unele orișicare, ci chiar confecționate de ele din materiale specifice.

Care este povestea afacerii?

Noi producem bijuterii și anume pandantive, inele, cercei, dar toate acestea sunt deosebite întrucât noi folosim pentru confecționarea lor plante vii pe care le uscăm și un material special datorită căruia înmărmurit aceste flori, frunzulițe, plante mici, se numește el rășină epoxidică. Rășină epoxidică este ca o pastă lichidă, transparentă, asemenea sticlei, dar cu mult mai dură. Noi încorporăm plante mici, flori, acestea fiind decorul și elementul principal de fapt al obiectelor confecționate de noi. Deasemenea colecția noastră este deosebită fiindcă depunem foarte mult suflet și efort, întrucât le realizăm manual.

Cum a apărut ideea acestei afaceri?

Ideea de a crea bijuterii a apărut doi ani în urmă, pe neașteptate, spontan chiar, cumpărasem dintr-un magazin un colier cu un pandantiv de sticlă care avea ceva în interior, vorbeam la telefon cu un prieten din Kiev și i-am arătat acest colier și atunci el m-a întrebat dacă l-am făcut eu, răspuns evident era că nu și atunci întrebarea lui a fost de ce nu și anume această istorioară m-a făcut să mă gândesc de ce să nu creez și eu astfel de bijuterii doar că din rășină epoxidică.M-a inspirat chiar acest prieten, pe nume Pavel care la acel moment tot avea o afacere, un magazin cu haine vintage pe care le vindea în Europa și el m-a motivat și m-a încurajat spunându-mi că și eu pot la fel și atunci într-adevăr am zis de ce nu?!

Când ai început să creezi bijuterii vedeai asta doar ca pe un hobby sau din start ai stabilit că trebuie să fie o sursă de venit?

Când am început, desigur, ne doream să facem un venit din asta, acesta era scopul principal și inițial am hotărât să distribuim produsul nostru doar în Europa, dar întrucât asta nu este așa de ușor, am decis să începem cu pași mici și primele vânzări s-au făcut la noi în Moldova. Doar acum la doi ani de activitatea noi ne permitem să exportăm în țările europene deoarece am avansat și deja producem și mai calitativ decât la început, desigur, și datorită faptului că depunem multă dragoste.

Cât durează pregătirea unui pandantiv?

De obicei când preluăm o comandă spunem clientului că va fi gata în 10 zile, deoarece este un proces îndelungat mai ales că rășina epoxidică ne solicită mult timp pentru uscare.

Care sunt etapele de lucru în procesul realizării unui pandantiv?

Înainte de toate alegem forma, apoi ne gândim la decorul, alegem plantele necesare care deja au fost uscate, după care purcedem la procesul propriu-zis. Dacă, de exemplu, creăm un pandantiv de oricare formă ar fi rombă, pătrată, ovală, triunghiulară, formele sunt exact ca o ramă, respectiv noi avem o suprafață plată pe care așezăm forma și plantele și turnăm o parte a ei cu rășină, după care urmează procesul de uscare, asta durează în jur de 48 de ore, apoi în același ritm turnăm partea cealaltă pentru a acoperi plantele.  După încă alte două zile când totul este uscat foarte bine turnăm un alt strat care acoperă în totalitate pandantivul și îi conferă strălucire. În final șlefuim suprafețele pentru a uniformiza și a conferi finețe și asta facem tot noi cu un aparat destinat șlefuirii după care îndepărtăm orice urmă de praf și acroșăm lanțul și colierul este gata.

Când a început să aducă venit această activitate?

Noi am început să creăm bijuterii în martie, doi ani în urmă, exact când a început pandemia. Pentru a începe afacerea nu prea dispuneam de timp, dar noi ne-am străduit mult, am creat diferite pandantive, inele, cercei și îmi amintesc când am câștigat prima mie de lei din vânzarea bijuteriilor și asta era chiar la 2-3 luni de activitate. Nu o să uit niciodată acea trăire când în sfârșit am văzut că oamenilor le place ceea ce făceam și chiar procurau.

Care este scopul acestui tip de bijuterii?

Principalul nostru scop ca și brand pentru că avem și un nume DzenFlower este de a dărui clienților noștri momentul pe care l-am imortalizat în acel pandantiv prin plante și, desigur, emoție pentru că majoritatea oamenilor nu au timp să se plimbe, să analizeze detaliat natura, să-i descopere toate mărunțișurile, iar noi facem asta prin bijuteriile noastre.

Cum vă promovați afacerea?

Promovarea înseamnă mult pentru afacerea noastră. Acum noi aveam un web site, dar și pagina de instagram ne ajută foarte mult pentru promovare, lucrăm cu bloggerii, dar cel mai des cumpărăturile se fac din recomandări, cei care au procurat arată colegilor de lucru, prietenilor și totul se întâmplă organic. Dar mai mergem și la iarmarocul Yardsale și acolo vizitatorii sunt atrași de standul nostru colorat și respectiv procură.

Cum au reacționat prietenii, apropiații la idea voastră de afacere?

Pe cât ar părea de straniu, dar toți ne-au încurajat, au menționat că este un bun hobby mai ales că deja era carantina și nu prea făceam alte activități. Ba chiar unii au fost și pe post de fotomodele pentru crearea conținutului pentru media, dat fiind faptul că eram la început și nu avem posibilitatea de a lucra cu modele în adevăratul sens al cuvântului. La fel și părinții ne-au susținut, au zis că este extraordinar ce facem și că merită să dezvoltăm această direcție.

Care sunt planurile pe viitor legate de această activitate?

În viitorul apropiat ne dorim să mărim raza vânzărilor atât la noi cât și în Europa, dar plănuim să deschidem și un magazin propriu-zis, dar asta în următorii doi ani, acestea sunt țelurile cele mai mari la momentul dat.

Cristina Scoarță, stagiară

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,730AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente