Echipa „URMA ta” a dat startul prezentării seriilor de podcast-uri în cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”. Podcast-ul de inițiere a fost prezentat în fața a 12 tineri și tinere din raionul Orhei, care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității din care fac parte.
La începutul evenimentului, asistenta de proiect, Zinaida Capațina a venit cu un mesaj de salut către tinerii din Orhei: „Vă mulțumim că sunteți alături de noi, activitatea de astăzi are drept scop instruirea dumneavoastră în ceea ce înseamnă jurnalismul comunitar și cum vă puteți implica în viața localității din care faceți parte, cum să identificați soluții la anumite probleme”.
În cadrul activității tinerii au ascultat un podcast despre jurnalismul comunitar și ulterior și-au exprimat opiniile despre ce înseamnă acest concept în viziunea lor:
„Atunci când problemele unei comunități sunt discutate într-un grup pentru a fi rezolvate, asta înseamnă jurnalismul comunitar”, a spus participanta la eveniment, Ranim Zayed.
„Jurnalismul comunitar înseamnă informare despre o problemă, un fenomen, întâmplare care s-a produs în comunitatea ta”, a spus participantul la eveniment, Ion Borsci.
„Jurnalismul comunitar este atunci când spui, ceri și când faci ceva pentru oamenii din localitatea ta, când ești interesat de viața comunității din care faci parte”, a spus participanta la eveniment, Ana Lopata.
Proiectul „Jurnalismul comunitar: comunicare pentru comunitate” are drept scop promovarea bunelor practici de jurnalism comunitar prin implicarea tinerilor jurnaliști și activiștilor comunitari din localitățile rurale și urbane ale țării, abilitându-i cu cunoștințe și capacități de a aborda prin intermediul unor instrumente și platforme media probleme cu care se confruntă cetățenii și de a identifica împreună cu comunitățile și autoritățile soluții la aceste probleme.
#jurnalismcomunitar #spune #cere #faceva
* * *
Această activitate a fost produsă în cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”, realizat de către de Asociația „URMA ta”, cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aici aparțin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.