23.2 C
Chișinău
sâmbătă, iulie 27, 2024

„Iarmarocul semințelor străbune” duminică, 6 martie, la Bălți

Duminica, 6 martie 2022, la Bălți, Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” va găzdui „Iarmarocul semințelor străbune” oferite gratis. Inițiatori ai evenimentului sunt coordonatoarea grupului „Semințele noastre Chișinău”, Aliona Culai, popularizatorul permaculturii Ion Cazacu, doctorul habilitat în agricultură, Boris Boincean și alți oamenii inimoși care promovează agricultura sănătoasă, așa cum afirmă organizatorii.

„Iarmarocul semințelor străbune” este gândit ca un eveniment la care participanții sunt îndemnați să aducă, dacă au posibilitatea, crenguțe de pomi fructiferi străbuni, cu muguri buni de altoit, sorturi care au mai păstrat calitățile naturale de gust și miros.

„Veți avea șansa să primiți gratis semințe pentru grădina dumneavoastră din semințele strămoșești și nu numai, transmise cu drag de prietenii noștri din Bacău sau colectate  de noi”, afirmă organizatorii „Iarmarocului semințelor străbune”. La întrebările vizitatorilor vor răspunde popularizatorul permaculturii Ion Cazacu; cercetătorul Boris Boincean, dr. hab. în agricultură; expertul Centrului experimental „Prometeu, Alexandru Bratutel.

Organizatorii evenimentului îi invită, duminică, la Bălți, la Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” (Calea Ieşilor, 28), pe toți cei preocupați de sănătatea solului și a oamenilor și de practicile sănătoase din agricultură.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente