8.9 C
Chișinău
vineri, martie 29, 2024

Jurnalism comunitar pentru tinerii din Bălți și Sîngerei

Echipa „URMA ta” a prezentat cel de-al doilea podcast din cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”. Podcast-ul a fost prezentat tinerilor din cadrul Fondului pentru Tineri din Bălți și Sîngerei, care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității din care fac parte.

La începutul evenimentului, asistenta de proiect, Zinaida Capațina a venit cu un mesaj de salut către tinerii din Bălți: „Ne bucurăm că sunteți alături de noi astăzi, scopul acestui eveniment este instruirea dumneavoastră în ceea ce înseamnă jurnalismul comunitar și cum vă puteți implica în viața localității din care faceți parte, dar și cum să identificați soluții la anumite probleme”.

„Instruirea în domeniul jurnalismului comunitar este binevenită tinerilor din cadrul Fondului, deoarece obținând experiență în această sferă, aceștia vor putea să înțeleagă mai bine care sunt necesitățile cetățenilor, vor putea să scoată în evidență persoane talentate din localitate, tradiții și obiceiuri specifice locului, încercând să-și schimbe comunitatea spre bine”, a menționat formatorul „Fondului pentru Tineri din Bălți și Sîngerei”, Rodica Frecauțanu.

Tinerele și tinerii participanți la eveniment s-au arătat mulțumiți de cele discutate despre implicarea lor în dezvoltarea jurnalismului comunitar.

„Mi-a plăcut podcast-ul, în special conținutul pe care l-am ascultat. Tematica era exact ceea de ce am avut nevoie. Deoarece activitățile noastre în cadrul „Fondului pentru Tineri din Bălți și Sîngerei” presupun direct implicarea noastră în dezvoltarea comunitară, iar jurnalismul comunitar ne poate ajuta. Iar ceea ce am aflat nou ne va ghida în continuare pentru activitățile planificate”, a spus participanta la eveniment, Elena Bajereanu.

Proiectul „Jurnalismul comunitar: comunicare pentru comunitate” are drept scop promovarea bunelor practici de jurnalism comunitar prin implicarea tinerilor jurnaliști și activiștilor comunitari din localitățile rurale și urbane ale țării, abilitându-i cu cunoștințe și capacități de a aborda prin intermediul unor instrumente și platforme media probleme cu care se confruntă cetățenii și de a identifica împreună cu comunitățile și autoritățile soluții la aceste probleme.

Link Podcast#1 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

Link Podcast#2 Jurnalism Comunitar: Comunicare pentru Comunitate.

#jurnalismcomunitar #spune #cere #faceva

* * *

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”, realizat de către de Asociația „URMA ta”, cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aici aparțin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente