9.2 C
Chișinău
duminică, aprilie 28, 2024

Școala de Jurnalism din Moldova anunță înscrierile pentru noul an de studii și vine cu o nouă ofertă educațională

Anul de studii 2023/2024 vine cu schimbări importante, adaptate noilor tendințe, astfel încât fiecare student/ă care va veni la Școala de Jurnalism din Moldova să se bucure de o experiență educațională comprehensivă. Îmbunătățind structura cursurilor noastre, am creat un program atrăgător, care îți va da tonul învățării și te va propulsa în cariera ta. 

Una dintre cele mai importante schimbări pe care am făcut-o pentru promoția a 18-a este scurtarea perioadei de studii. Programul de formare de zece luni, cel cu care s-a lansat și a activat Școala în cei 17 ani (2006-2023), va fi redus la șase luni. Astfel, cursurile vor începe, tradițional, în luna septembrie 2023 și se vor încheia în luna martie 2024. Totodată, a fost modificată și oferta academică. Din cele 12 Module care existau până acum în orarul nostru de studii, vor rămâne doar trei programe: „Jurnalism Video”, „Jurnalism Audio” și „Jurnalism Specializat”. 

Fiecare din aceste trei programe conține câte cinci cursuri specifice domeniului. Dar, înainte de a alege una dintre aceste trei direcții, vei participa obligatoriu la modulul „Introducere în Jurnalism”, care este cheia pentru a te iniția în lumea fascinantă a acestui domeniu. Programele „Jurnalism Video” și  „Jurnalism Audio” vor începe în luna septembrie 2023, iar programul „Jurnalism Specializat” va fi lansat în primăvara 2024.

Nu am renunțat definitiv la cursurile cum ar fi: Jurnalism de investigație, Jurnalism comunitar, Jurnalismul online și multimedia, Storytelling digital, Blogul, Scrierea creativă, Managementul instituțiilor media de interes public, Antreprenoriat și modele de afaceri jurnalistice sau Abilități digitale. Aceste cursuri vor fi deschise publicului larg, iar fiecare persoană interesată de un anumit domeniu se va putea înscrie.

O altă schimbare importantă pe care am făcut-o pentru următorul an de studii este frecvența cursurilor. Am renunțat la programul tradițional de a desfășura cursurile de luni până vineri, de la ora 9:00 la 14:00. Astfel, în primele trei luni studenții/studentele celei de-a 18-a promoții vor veni la cursuri de patru ori pe săptămână (inclusiv sâmbătă), iar în următoarele trei luni – de trei ori pe săptămână (inclusiv sâmbătă). Vom lucra în a doua parte a zilei, de la orele 16:00 la 20:00 și de la 10:00 la 14:00 în zilele de sâmbătă. În acest mod, îți vom oferi posibilitatea să-ți organizezi diminețile în funcție de alte activități și responsabilități, astfel încât să ai flexibilitate și să te poți dedica pe deplin pasiunii tale pentru jurnalism.

Pe lângă cursurile de bază vei beneficia și de bonusuri. Acestea vor adăuga o notă specială programului de studii, îl vor completa și te vor ajuta fie să îmbrățișezi o nouă profesie într-un timp scurt, fie să-ți actualizezi cunoștințele și să capeți noi abilități. Iată care ar fi acestea: participarea la un internship într-o redacție din România; participarea la workshopuri și cursuri de scurtă durată cu jurnaliști notorii din țară și de peste hotare, organizate de Școală pe parcursul anului de studii 2023/2024; înscrierea fără concurs la modulul Jurnalismul specializat; posibilitatea de a participa la cursurile Storytelling Video și Podcasting, începând cu anul 2024, dezvoltat de noi împreună cu DW Akademie; participarea la cluburi de presă și de discuții, unde îți vei putea perfecționa abilitățile și interacționa cu oameni din industrie.

La finalul programului vei face practică într-o redacție din țară și chiar vei putea obține un loc de muncă. Totodată, vei deveni membru/ă al/a rețelei de absolvenți ai Școlii, iar asta îți va aduce și mai multe beneficii pentru dezvoltarea ta profesională și personală.

Dosarele pentru concursul de Admitere 2023 nu vor mai fi depuse pe e-mail, iar plata pentru cursuri nu va mai fi efectuată la ghișeele băncii. De acum înainte, toți cei care vor să învețe la noi se pot înscrie direct, accesând  platforma admitere.scoaladejurnalism.md

Special pentru asta echipa Școlii a creat o pagină unde tu – viitorul nostru student/viitoarea noastră studentă – vei putea găsi toată informația despre noi, oferta noastră de studii și costuri. După completarea formularului te vom invita la o discuție ca să ne cunoști și să te cunoaștem.    

Noi suntem gata să te însoțim în călătoria ta captivantă și să-ți oferim instrumentele necesare pentru a-ți dezvolta abilitățile în domeniul jurnalismului și în cel al industriei creative într-un ritm accelerat. Ce zici?

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente