26.2 C
Chișinău
miercuri, mai 22, 2024

Angajarea asistată a persoanelor cu dizabilități: Experiența pozitivă a lui Andrei Covalschi și a Asociației „Motivație” (Video)

Andrei Covalschi, unul dintre beneficiarii serviciului de angajare asistată, dezvoltat de Asociația „Motivație”, a găsit un loc de muncă la Orange Moldova datorită sprijinului oferit. Prin intermediul Asociației, Andrei a primit asistență în redactarea și trimiterea CV-ului, precum și în pregătirea pentru interviul de angajare.

„Cu ajutorul asociației „Motivație” am ajuns aici, la compania Orange Moldova. Sunt foarte mulțumit pentru acest fapt, că s-au implicat. CV-ul au transmis, au discutat pentru mine, și deja am primit apel și răspuns de la compania Orange, să mă prezint la interviu.”, spune Andrei Covalschi, angajat Orange Moldova.

„Cazul lui Andrei e doar unul dintre sutele de cazuri ale beneficiarilor pe care noi îi avem în program și care beneficiază de serviciul de angajare asistată. El e un băiat cu dizabilitate fizică, dar s-a integrat foarte bine în acest colectiv.”, menționează Natalia Codrean, manageră proiecte, specialistă în angajare asistată, Asociația „MOTIVAȚIE”.

„Ceea ce am reușit noi ca organizație, și împreună cu societatea civilă, că am promovat la nivel de stat, și avem un cadru legal de angajarea asistată în Republica Moldova, care oferă facilități atât persoanelor cu dizabilități, cât și angajatorilor, pentru că avem sprijin pentru angajarea persoanelor cu dizabilități. De exemplu, angajatorii pot să primească subsidii pentru a acomoda locul de muncă unde sunt angajate persoanele cu dizabilități. Cred că un alt rezultat este faptul că statul deja poate să procure servicii de angajare asistată de la organizații neguvernamentale sau alte asociații.”, a subliniat Ludmila Iachim, directoare executivă, Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova.

Această activitate este implementată de către Asociația MOTIVAȚIE în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării” implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu European Business Association Moldova și Centrul Contact.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,730AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente