Nota editorului

Acestea sunt ştirile pozitive despre lumea din jur care ne poate inspira la fapte bune: sunt subiecte despre oameni, lucruri, locuri şi evenimente pozitive.

Vezi mai mult

Pesimism-Optimism


Manifestul Stirilor Pozitive


Update Galerie online cu oamenii desenați de Glebus Sainciuc
17.04.2014
5605
Dacă oamenii pe care i-a desenat măcar o dată pictorul Glebus Sainciuc ar aduna aceste desene într-un album, am crea astfel o bibliotecă imensă, cu milioane de pagini.
Update 1 Portretul Moldovei cu miri şi mirese din toate timpurile
10.04.2014
5601
Pentru multă lume nunta este, poate, cel mai pozitiv moment din viață. În această galerie foto am adunat miri şi mirese din localităţile raioanelor Drochia, Căuşeni şi Ungheni în imagini din toate timpurile pentru a crea un portret al ţării: emoţionant, solemn, amuzant, istoric şi aşa mai departe.
Cozonacul mamei fermecat: în Grecia, Marea Britanie și Belgia. Update1
20.04.2014
3265
„De când am plecat de acasă, cozonacul mamei a călătorit împreună cu noi din ţară în ţară”, mărturisește de la Bruxelles Rodica Socolov. „Mai întâi în Grecia, apoi în Mara Britanie, acum în Belgia”.
Fabulă modernă despre cireși de Tatiana Ţîbuleac, Paris
26.03.2014
1568
Noua fabulă modernă de Tatiana Ţîbulea este despre Japonia şi despre cireşi. Şi este, în primul rând, despre Dumitriţa care „a vrut să plece. Undeva. Nu neapărat departe. Dar în altă parte” pentru că se simţea „ca o creangă de cireş, care a fost altoită pe un tei”.
100 de imagini ale unei zile în Cappadocia, Turcia, cu Stiripozitive.eu
26.03.2014
551
Impresii la înălţime: jurnalul unei călătorii cu balonul cu aer cald în regiunea Cappadocia din Turcia, considerată astăzi una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din lume
Harta bucuriilor pentru grădiniţele renovate şi dotate din Moldova: satele Cociulia şi Vişniovca, Cantemir
25.03.2014
487
„Atîtea zâmbete nu a văzut de mulţi ani satul nostru”, a afirmat primarul de la Cociulia, Cantemir, Vladimir Putregai, în ziua în care au fost deschise cîteva spaţii renovate şi dotate ale grădiniţei din localitate pentru ca 35 de copii de 3-6 ani să meargă la grădiniţă.
Târgul Internațional de Universități MIEF, premieră de succes în Moldova
26.03.2014
450
Târgul internațional de universități MIEF, care a avut loc la Chișinău, pe 21 și 22 martie, la Leogrand Hotel & Convention Center, a adunat peste 1500 de participanți, elevi, studenți, părinți și profesori.
Educarea tinerilor prin lecţiile de solidaritate
29.03.2014
386
De la începutul acestei săptămâni, Misiunea Socială „Diaconia” a organizat lecţii de solidaritate în „Colegiul Naţional de Comerţ”, liceul „Dante Alighieri” şi liceul „Natalia Dadiani”.

free counters

free counters

CELE MAI NOI

Expoziția ”Stropi de Moldova” - duet-duel între tată și fiu, Iurie și Ianis Lungu
25.04.2014
52
Între 18 aprilie și 2 mai 2014 art-salon molDeco vă invită la Expoziția de pictură ”Stropi de Moldova” cu Iurie și Ianis Lungu, tatăl și fiul.
Update 2 (Foto) Un om recomandă o carte
25.04.2014
571
În Ziua Mondială a Cărţii şi a Bibliotecarului, marcată în toate ţările lumii care citesc pe 23 aprilie, Stiripozitive.eu lansează proiectul „Un om recomandă o carte” în care adunăm într-o galerie oameni care recomandă o carte. Ca să facem împreună lumea mai profundă, mai bună, iar împlinirea - posibilă.
Fabulă modernă despre recensământ de Tatiana Ţîbuleac, Paris
24.04.2014
366
Bonele, menajerele, însoţitoarele, stundeţii sunt personajele din noua fabulă - despre recensământ - semnată de Tatiana Ţîbuleac.
Expozitia artiştilor plastici moldoveni care creează la Sankt Petersburg
24.04.2014
122
Vom face o vizită virtuală la o expoziţie a unor pictori originari din Moldova, care creează la Petersburg, dar şi-au prezentat lucrările acasă.
Filmul „Cadoul” al regizorului moldovean Dumitru Grosei selectat pentru Festivalul de la Cannes
23.04.2014
210
Filmul regizorului moldovean Dumitru Grosei - CADOUL a fost selectat în catalogul Romanian Short Waves 2014 al Festivalului de Film de la Cannes
Psihologii, tot mai interesaţi de modelele umane pozitive ca sursă de inspiraţie | Epoch Times România
22.04.2014
186
„Psihologia se interesează din ce în ce mai mult de 'modelele pozitive pe care fiecare s-ar putea sprijini pentru a învăţa şi a progresa”, scrie cotidianul „Le Figaro”, citat de „Epoch Times România”.
Fabulă modernă despre soacre de Tatiana Ţîbuleac, Paris
22.04.2014
2464
În noua sa fabulă Tatiana Țibuleac știe „că nu se cade, că nu e posibil, că nu e pământesc” să iubești soacrele. „Cu toate acestea, eu îmi iubesc soacra”, spune Tatiana. „Pentru că mi-a învățat limba, doar ca să mă poată înțelege mai bine. La o vârstă la care ar putea să nu mai învețe nimic”...
Cozonacul mamei fermecat: în Grecia, Marea Britanie și Belgia. Update1
20.04.2014
3265
„De când am plecat de acasă, cozonacul mamei a călătorit împreună cu noi din ţară în ţară”, mărturisește de la Bruxelles Rodica Socolov. „Mai întâi în Grecia, apoi în Mara Britanie, acum în Belgia”.

toate stirile pozitive

Diploma Debutul AnuluiEEF  Ambasada Suediei  Danida  Usaid Eurasia

Portalul Ştiri pozitive a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia.

Portalul www.stiripozitive.eu a fost desemnat „Debutul anului 2012 în mass-media din Moldova” de către Clubul de Presă din Chişinău – Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei, la 13 decembrie 2012.