12.2 C
Chișinău
vineri, aprilie 26, 2024

Lansarea cărții „Fabule Moderne” de Tatiana Țîbuleac

Tatiana Țîbuleac a revenit în aceste zile la Chișinău ca să-și lanseze cartea „Fabule Moderne”. O carte despre moldovenii plecați peste hotare, care au reușit, pentru că au luat Moldova cu ei.

„Pentru „molDeco” să găzduiască un asemenea eveniment este o sărbătoare, în primul rând pentru că Tatiana este o sărbătoare de femeie și ceea ce a adunat Tatiana în cartea pe care o lansează sunt cu adevărat niște poezii în proză”, spune Stela MOLDOVANU, Directoarea Art-salonului „molDeco”.

La eveniment a fost prezentă și Monica BABUC, Ministrul Culturii, care ne-a mărturisit că s-a autoinvitat la această lansarea a cărții scrise de Tatiana Țîbuleac, întrucât citea toate fabulele scrise de ea.

„Am citit cu foarte mult interes aceste fabule a ei, pentru că vădesc dincolo de inteligență, capacitatea rarisimă a omului de a-și expune gândurile și trăirile într-un mod în care este imposibil să te rupi de la aceste texte”, zice Monica BABUC.

Igor GUZUN, Directorul Agenției „URMA ta”, a povestit despre începutul fabulelor moderne și începutul acestei cărți.

„La început a fost un text publicat pe un perete, apoi am rugat-o ca toate celelalte pe care le scrie să le publice pe Știripozitive.eu. Iar prin disciplina și implicarea ei, și mai ales prin încurajarea altor oameni, textele acestea meritau să ajungă într-o carte”, povestește Igor GUZUN.

„Nu le arătam la nimeni ce scriu. Înțelegerea mea era: „Aș fi bucuroasă să scriu despre tine, vrei să-mi acorzi această încredere? O să citești fabula odată cu ceilalți.”, dacă nu- nu. Singurul lucru pe care-l întrebam pe eroii mei era dacă vor să-și păstreze numele adevărat, majoritatea au vrut. Toți au fost foarte sinceri și eu m-am stăduit să fiu foarte sinceră și onestă cu sinceritatea lor atunci când am scris aceste fabule”, mărturisește Tatiana ȚÎBULEAC despre istoria fabulelor moderne.

„Mă simt mai bine scriind decât vorbind și mă bucură foarte mult atenția, dar eu mă strădui să redirecționez toate laudele spre carte și spre oamenii care au apărut în carte, nu spre mine”, a adăugat Tatiana ȚÎBULEAC spre final.

Cartea „Fabule moderne” este disponibilă pe Bestseller.md, în librăriile „CARTIER”„Dorinţa”Librarius şi PRO NOI

Un reportaj RADIO FRANCE INTERNATIONAL, realizat de Valeria Viţu, poate fi ascultat AICI.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente