6.1 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Andrei Ursu. Pasiunea pentru tobe și psihologie

Andrei Ursu este un tânăr de 22 de ani din Chișinău, care este pasionat de tobe. Pasiunea tânărului pentru muzică începe la vârsta de 12 ani, când părinții l-au dat la școala muzicală, iar mai târziu a înțeles că asta este chemarea pe care să o urmeze. Cum reușește să combine studiile la psihologie cu activitatea muzicală, cât și despre proiectele în care este implicat, vedeți în interviul de mai jos.

– De la ce vârstă ai început să cânți la instrumente muzicale?

– La vârsta de 12 ani părinții m-au dat la ,,Școala muzicală pentru copii Nr. 3’’, pe atunci, acum se numește Școala de muzică ,,Maria Bieșu’’, pentru a studia vioara. Însă după un an, mi-am dat seama că vioara nu-mi place atât de mult și am început să cânt la tobe, în timpul liber. Am continuat să studiez vioara încă 6 ani, dar paralel nu am renunțat nici la tobe, pentru că îmi plăceau foarte mult.

– Acum ești membru al trupei muzicale „FIARA”. Cum ai ajuns să faci parte din ea?

– Inițial, solistul trupei m-a remarcat și apoi împreună cu el am pornit în căutarea celorlalți membri. La moment suntem 5 membri în trupă. Eu cânt la tobe, 2 băieți la chitară, solistul și o persoană la bass chitară.

– Care a fost cea mai frumoasă experiență a ta de când faci parte din trupa „FIARA”?

– Împreună cu trupa, am scris o piesă în studio și pentru mine asta a fost o experiență frumoasă, o experiență pe care trebuie să o aibă orice muzician la început de drum, deoarece astfel tu auzi produsul final. Piesa se numește ,,Singura ieșire’’, din cauza unor circumstanțe, noi nu suntem foarte mulțumiți de produsul final, dar totuși este o mândrie a noastră.

– În prezent ești student la Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială’ din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. Există vreo legătură dintre aceasta și pasiunea ta de a cânta la tobe?

– Nu cred că are vreo legătură, eu pur și simplu mi-am ales studiile pentru că mă interesează să lucrez în acest domeniu, dar muzica de asemenea este o parte din mine.

– Vorbind despre experiența personală, nu neapărat făcând parte din trupă, care este cea mai plăcută amintire legată de tobe?

– Mi-a plăcut foarte mult să cânt cu trupa „Anna’s Thesis”, am lucrat cu ei câteva luni și mi-a plăcut foarte mult, sunt muzicieni cu experiență de la care am avut ce învăța și îmi pare rău că, din anumite motive, am fost nevoit să plec din trupă.

– Care au fost acele motive pentru care nu ai putut să continui colaborarea cu trupa ,,Anna’s Thesis’’?

– Din motive personale, nu aveam suficient timp să mă dedic în totalitate trupei, pentru că pe lângă asta mai făceam și studii la universitate.

– Dacă ar fi să alegi între o carieră de succes în domeniul psihologiei sau să fii un toboșar profesionist, ce ai alege?

– Nu contează în ce domeniu o să am succes, eu o să continui să dedic timp ambelor domenii. Nu voi renunța la nici una dintre ele.

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente