23.9 C
Chișinău
joi, aprilie 25, 2024

Madera Obri, fotografa pentru care creația înseamnă mai mult decât promovarea propriei înfățișări

Evghenia Belaia este tânăra fotografă pe care toți o cunosc sub pseudonimul de Madera Obri. Alege să nu-și dezvăluie propria înfățișare deoarece consideră că ceea ce contează cu adevărat pentru un fotograf sunt lucrările sale. De doi ani își exprimă emoțiile prin fotografiile pe care le creează.

– De ce ai ales pseudonimul „Madera Obri”, ce semnifică?

– Am ales acest pseudonim, deoarece este asociat cu fraza că fiecare dintre noi, uneori ne percepem superficial, nu observăm cât de individuali și perfecți suntem.

– Care este specificul lucrărilor tale?

– Fiecare fotograf este bun în stilul său, încerc să creez o idee excepţională, completând-o cu cele mai mici detalii, deoarece cred că fiecare lucru mic contează în crearea imaginii. Și, desigur, propriul stil în editarea pozelor.

– Când ai realizat că poți transforma această pasiune într-o afacere?

– Când am început să mă aprofundez în munca altor fotografi. Am văzut cum aceeași idee poate fi implementată în moduri diferite, motiv pentru care m-a inspirat să-mi adaug viziunea personală la fiecare lucrare pe care o fac.

– Am observat că fotografiile tale sunt atent prelucrate, cât de importante sunt cunoștințele în programe de editare pentru un fotograf?

– Pentru mine personal, ca fotograf și retoucher, acest lucru este foarte important, deoarece o fotografie este ca o schiță. Fiecare lucru mic creează un întreg. Când creez o imagine, văd deja imaginea terminată și editarea joacă un rol imens. Editarea este o lucrare individuală care subliniază frumusețea și subtilitatea fotografiilor.

– Ce încerci să transmiți prin fotografiile pe care le creezi?

– Vreau să-mi arăt viziunea asupra versatilității acestei profesii, pentru mine nu sunt doar fotografii, pentru mine este o artă.

– Atunci când privești prin obiectiv, unde poziționezi punctul din centrul lui?

– Totul este important, dar mai ales emoțiile pe care le transmite modelul. Fiecare emoție a modelului dă un anumit accent fotografiilor, dacă modelul nu își simte rolul în această filmare, semnificația proiectului va fi incompletă.

– Cât de mult contează modelul cu care trebuie să lucrezi?

– Fiecare are propriul său farmec. Pentru mine, nu contează: este un model profesionist sau o persoană care este fotografiată pentru prima dată. Importantă este încrederea și dorința de a crea împreună cu mine.

– Ce sfaturi ai pentru tinerii începători în acest domeniu?

– Există mulți fotografi talentați în Moldova. Le doresc tuturor începătorilor să își găsească propria individualitate.

Fotografii: Arhiva personală

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente