11.1 C
Chișinău
joi, aprilie 18, 2024

Laura Ignat: Bijuterii confecționate cu suflet și pasiune

Laura Ignat este o tânără studentă, care pe lângă studiile din cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, aceasta dedică timpul său confecțiilor manuale. Migala și răbdarea pe care o are pentru lucrurile hand-made, face ca procesul să fie o adevărată plăcere pentru ea. După spusele Laurei, lucrul pe care îl face este pentru a bucura persoanele cu un gust bun și suflet frumos.

– Cum ai început să confecționezi articole hand-made? De unde vine aceasta pasiune?

– Am început să creez articole manuale dintr-o pură curiozitate de a afla dacă îmi reușește sau nu, pană când mi-am dat seama că asta îmi place să fac cel mai mult. Mereu mă ambiționam să creez ceea ce nu prea vezi pe piață. Pasiunea mea vine o dată cu dispoziția bună, nu știu de unde vine exact dar știu sigur că ține starea mea interioară.

– Ce semnifică denumirea brandului?

Semnificația denumirii este una destul de banală, îmi iubesc prea tare numele ca să nu-l scriu pe undeva (spune zâmbind). LIL Bijoux este abrevierea la Laura Ignat Leonid.

– În ce moment pasiunea ta pentru hand-made a devenit o afacere?

– Mereu încercam să câștig ceva din lucrurile pe care le fac, e prea devreme pentru a o numi afacere, mai am încă mult de muncit. Primele tenative de a deveni afaceristă au fost incă când eram clasa a 5-a, pe atunci vindeam colegelor de clasă primele mele brățări handmade. Mă numeam afaceristă prin clasa a 8-a/a 9-a, când cream coronițe din flori artificiale, tare entuziasmată eram atunci.

– Cum apar ideile pentru noi modele de bijuterii?

– Nu am o explicație cum apar ideile, e clar că mă inspir de oriunde, dar mereu muza îmi vine diferit. Fie mă inspiră ceva colorat, natura, oamenii, apa, liniștea, stofele, chiar orice și evident internetul.

– Cât timp durează confecționarea unui accesoriu?

– Nu aș putea spune cu aproximație, totul depinde de complexitate și de model. Sunt accesorii pe care le fac în minim două ore, pe când altele îmi „fură” și zile întregi.

– Ce alte accesorii are în colecția sa LIL Bijoux?

– LIL Bijoux poate să creeze orice tip de accesoriu, de aceea și lucrez la comandă. Oamenii uneori pot avea idei mai interesante decât mine, începând cu cercei, coliere, chockere, brățări, cercuri, accesorii pentru cap și pentru corp, etc.

– În opinia ta, ce reprezintă accesoriile pentru o femeie?

– Eu cred că este un mod de a-și accentua atitudinea, starea de spirit și de a-și exprima emoțiile. Este o legătură foarte subtilă între o femeie și bijuterii și aici nu e vorba despre trenduri, ci despre plăcerile interioare.

– Ce accesoriu ți-a dat cele mai mari bătăi de cap la confecționare?

Recent, am încercat să confecționez un accesoriu pentru cap, care, aparent, arată foarte simplu, dar m-a chinuit tare mult. Fiecare accesoriu în parte are complexitatea sa, dar depinde și de ziua în care mie îmi merge bine sau nu.

– Am observat că majoritatea accesoriilor pe care le faci o constituie cerceii pensulă. De ce ai decis să oferi prioritate anume acestui model?

– Este un model la mare căutare de mai multe sezoane, se potrivește oricui și poate fi adaptat ușor oricărui tip de ținută.

– Cum planifici pe viitor să extinzi această mică-afacere?

Visele mele sunt foarte mari, prefer să nu le divulg, dar cu siguranță LIL Bijoux va ajunge departe, iar mica mea afacere, va deveni o mare plăcere

Reporteră: Ana Fomov
Fotografii: Arhiva personală

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente