13.9 C
Chișinău
marți, aprilie 23, 2024

Cum Tomm Blănaru influențează alegerea oamenilor

De la jurnalism sportiv la recenziile localurilor din Moldova. Cum un tânăr a decis că un blog despre mâncare e ceea ce vrea? Tomm Blănaru este un tânăr entuziasmat, ce  deja  timp de doi a reușit prin intermediul review-urilor  sale să dobândească încrederea oamenilor, prin alegerea corectă a restaurantelor și a bucatelor. El este autorul proiectului TOMM REVIEWS, primul blog din Republica Moldova specializat în exclusivitate pe recenziile localurilor de alimentație publică de la noi din țară și nu doar.

Întâi de toate, Tomm, povestește-ne despre perioada copilăriei tale ?

M-am născut la Iași, unde am locuit câțiva ani. Nu prea îmi amintesc multe despre acea perioadă, pentru că eram foarte mic. O bună parte din copilăria mea am petrecut-o la Bălți, unde locuiau bunicii mei. Este un oraș în care revin mereu cu drag. Am multe amintiri frumoase acolo, plus la toate, la Bălți în continuare locuiesc prietenii mei alături de care am copilărit. La vârsta de 11 ani m-am mutat la Chișinău, unde locuiesc până acum. 

De la ce vârstă ai început să publici mini-recenzii pe pagina ta de Facebook? Care a fost reacția prietenilor tăi?

Cred că primele recenzii am început să le public pe la 21 de ani. Îmi împărtășeam impresiile vizitării restaurantelor din Chișinău cu prietenii mei de pe Facebook. Mulți dintre ei mi-au recomandat să-mi creez un blog specializat pe recenziile localurilor. Mi s-a părut o idee faină, pe care am implementat-o imediat. Așa a apărut proiectul Tomm Reviews, primul blog de recenzii a restaurantelor din Moldova. 

La emisiunea ,,Nebun de Gustos”, ai menționat că colaborezi cu diferite localuri, în ce constă colaborarea?

Unele localuri mă invită uneori să apreciez bucatele lor, noul meniu, etc. În cazul în care îmi este interesant, accept invitația, însă mereu rămân obiectiv și sincer față de mine și cititorii mei. Pentru mine asta este foarte important. 

În trecut ai fost jurnalist sportiv, care a fost motivul că ai renunțat la cariera dată? La momentul actual în ce domeniu activezi?

Am fost jurnalist sportiv timp de 6 ani, am lucrat la Moldova Sport, Publika TV, Unimedia.info. A fost un vis al copilăriei mele care devenise realitate. Îmi plăcea foarte mult ce fac, însă am ajuns la o etapă când am vrut să încerc altceva. Acum sunt foarte fericit că am propriul meu proiect, care este pe placul multor oameni. Acum activez în domeniul marketingului. Mă bucur că am reușit să mă reprofilez și sper să mă afirm în acest nou domeniu.

Cum reușești să-ți programezi timpul, încât să reușești la job și să reușești să faci review-uri?

Proiectul ,,Tomm Reviews” este un hobby pentru mine. Cu ușurință reușesc să-l combin cu lucrul meu de bază. Articolele le scriu în afara orelor de muncă.

Cu ce te ocupi înafară de job și review-uri?

Îmi place foarte mult să mă plimb pe străzile Chișinăului, să descoper lucruri noi, oameni noi. De regulă citesc cărți, privesc filme și experimentez la bucătărie, gătind diverse bucate noi din diverse bucătării. 

Pe pagina de facebook Tomm Reviews, periodic realizezi interviuri cu persoane din domeniul gastronomic, după ce criterii selectezi invitatul?

În primul rând aleg oamenii care îmi plac, cu care suntem pe aceeași undă. Îmi plac oamenii simpli, modești, care își fac cu pasiune lucrul și aduc ceva nou în activitatea lor. În continuare voi face interviuri cu reprezentanții din HoReCa locală. Vreau ca cititorii mei să afle despre ei.

Ai menționat în blogul tău că iubești să gătești, top 3 bucate pe care adori să le gătești? Și de ce?

Ador să gătesc, mai ales să gătesc pentru cineva. Am început să gătesc mai mult în carantină, am trecut mai ușor peste această perioadă gătind.  

  • Steak cu legume la grătar

Ador steak-urile și m-am învățat să le gătesc după ce am cumpărat o tigaie de fontă. Tigaia joacă un rol foarte important, care influențează gustul cărnii. Sunt foarte mulțumit de steak-urile care mi se primesc în condiții de casă, nu sunt cu nimic mai prejos decât cele din restaurante. 

  • Pasta Carbonara

Carbonara o gătesc după o rețetă autentică italiană. Folosesc pancetta sau guanciale, parmigiano sau pecorino romano. În niciun caz nu utilizez frișca, pentru ca pastele să fie mai cremoase, la fel cum fac multe localuri din Chișinău. Sosul îl fac din 3 albușuri de ou, parmezan, sare și piper. Totul e simplu. 

  • Lagman

Sunt un mare fan al bucătăriei uzbece. Lagman este o mâncare tradițională uzbecă care se gătește din carne de vită, legume, tăiței de casă și condimente. Este o rețetă foarte delicioasă!

Ce perspective ai pe viitor, nu te-ai gândit să-ți extinzi arealul?

Doresc în continuare să mă ocup cu ceea ce îmi place, să scriu review-uri și să-mi informez cititorii mei despre localurile noi din orașul nostru și alte orașe din Moldova. Sper să se termine mai repede pandemia și să pot călători, pentru a face recenzii din alte orașe ale lumii. Voi fi foarte fericit cu timpul să-mi extind activitatea, pentru început în țările vecine, România sau Ucraina. 

Autoare: Liudmila Hițuc

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente