12.7 C
Chișinău
vineri, aprilie 26, 2024

Medicină, sport și dans…

Nicoleta Bodrug este tânăra de 25 de ani, originară din satul Hârcești, care pe lângă faptul că studiază la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” este pasionată de sport și dans. Tânăra reușește să facă față studiilor, jobului de asistentă medicală, și să frecventeze zilnic antrenamentele și nu este gata să renunțe la nici o activitate. Nicoleta susține că succesul constă în planificarea corectă a timpului.

De trei ani și jumătate Nicoleta se ocupă cu armwrestlingul sau lupta de brațe. Pasiunea și dragostea față de armwrestling a început în momentul în care aceasta a observat, în sala de antrenament, doi sportivi care îndeplineau exerciții specifice tipului de sport.

„Într-un colț la masă se antrenau niște sportivi, făceau exerciții specifice pentru armwrestling. Acest lucru m-a atras ca un magnet, respectiv am încercat și chiar mi-a plăcut”.

Pe lângă lupta de brațe, aceasta mai practică și arbitrajul, fiind cea mai tânără arbitră din arena națională și internațională. În anul 2018 a avut ocazia să participe la Campionatul Internațional Moldova Open 2, ediția pentru bărbați. Nicoleta spune că acest campionat a fost un adevărat spectacol al celor mai musculoși titani ai armwrestligului.

„A fost un moment în care au luat naștere mai multe senzații intense: fiori, temeri, neîncredere, îți tremură vocea, genunchii, parcă ai avea țurțuri de gheață de-a lungul coloanei vertebrale, circulația sângelui se intensifică și tensiunea crește, respirația devine greoaie. A fost unul dintre cadourile frumoase pe care putea să-mi le ofere viața, să am mare ocazie și oportunitate să devin arbitră națională”.

Aceasta a fost prima însă nu și ultima experiență a Nicoletei Bodrug. După acest turneu a urmat arbitrajul Campionatului Național de Skandenberg din România, Campionatul Național de armwrestling din Bulgaria, concursul de armwrestling în cadrul Inspectoratului General al Poliției, Campionatul European cât și altele.

După toate aceste experiențe unice și inedite tânăra declară că datorită lor a pus stăpânire pe minte și senzații, a devenit mai sigură pe sine și încrezută, chiar dacă arbitrează bărbați.

„La prima vedere mi s-a părut destul de ușor să fii în postură de arbitru, dar nu e atât de simplu pe cât pare. Această activitate presupune nu doar talent, dar și foarte multă muncă, tărie de fier și este foarte important să ții piept la toate impedimentele”.

Chiar dacă Nicoleta susține că arbitrajul în armwrestling a devenit cea mai mare pasiune și parte din viața ei, aceasta a început să se ocupe și cu luptele libere,jiu- jitsu brazilian. Tip de sport care se bazează pe lupta la sol și care prin utilizarea tehnicilor de articulare îl forțează pe oponent să cedeze și să renunțe la luptă. Nicoleta mărturisește că datorită acestor tipuri de sport a devenit mai curajoasă și plină de ambiție. A învățat să treacă cu ușurință peste orice obstacol care apare în viață și niciodată nu a regretat de alegerile pe care le-a făcut.

Pentru a se elibera de energia negativă și pentru a petrece timpul liber îmbinând utilul cu plăcutul Nicoleta se ocupă și cu dansurile latine, bachata, salsa și kizomba. Acestea o ajută să-și mențină feminitatea, să descopere oameni noi, să se încarce cu senzații și emoții pozitive.

Pe lângă toate aceste activități în care Nicoleta Bodrug depune suflet și timp, cea de bază rămâne însă legată de domeniul medicinei.

Până în momentul de față aceasta susține că nu este gata să renunțe la nici o activitate, tocmai din acest motiv se străduiește să le îmbine și să se dedice în totalmente. Pentru a le reuși, tânăra spune că este important să-ți stabilești o agendă și să planifici timpul. De asemenea să depui suflet și să te ocupi într-adevăr cu lucrurile care îți plac.

Iuliana Gonța, stagiară

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente