25.2 C
Chișinău
joi, mai 2, 2024

Mădălina Griza, câștigătoarea medaliei de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

Mădălina Griza a obținut medalia de bronz în cadrul primei ediții a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete. Acest concurs s-a desfășurat în perioada 14-19 iunie 2021 și a fost organizat de Elveția. În acest articol, Mădălina ne povestește despre subiectele pe care le-a avut la concurs, ce emoții a simțit, dar și cum ar trebui să ne pregătim pentru Olimpiadă.

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

Motivația de a mă ocupa cu informatica vine din plăcerea de a programa și, de la fratele meu, care de asemenea participa la olimpiade la acest subiect. Olimpiadele internaționale reprezintă următorul pas după participarea la olimpiadele naționale. Am vrut să-mi încerc puterile și în acest tip de competiții pentru a reprezenta Republica Moldova pe plan european și pentru a mă dezvolta mai departe.

Emoții

În timpul pregătirilor eram puțin stresată, fiind prima ediție, nu știam tipul de probleme care vor fi, ce dificultăți sunt și în general ce concurență mă va aștepta la concurs. Totuși, odată ce am intrat în concurs, m-am focusat pe probleme și am încercat să obțin un scor cât mai bun. Acum, știind rezultatul mă simt foarte bucuroasă și mândră de acest câștig.

Subiectele

Subiectele erau foarte interesante, dar în același timp și dificile. Totuși, având la dispoziție 5 ore și fiind intrigată să le rezolv, nu simțeam oboseala și căutam continuu soluții și idei de rezolvare. Am avut două zile de concurs, câte 4 probleme și 5 ore în fiecare zi. Cred că partea cea mai grea parte era găsirea rezolvărilor teoretice, și unor idei care ar putea desluși problema. Partea de implementare în cod putea fi făcută doar dacă aveam posibile soluții de rezolvare.

Pregătirea

Cu siguranță, pentru a ajunge la concursuri, în special la nivel național și internațional, este nevoie de un efort suplimentar, muncă continuă și lucru consistent. Aceste ore în afara școlii pot fi atât particulare, dar și de sine stătător. Atât timp cât există motivație și dorință de a afla lucruri noi, ocupația individuală este, din punctul meu de vedere, una suficientă pentru a avea performanțe bune.

Fotografie de copertă – Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente