24.4 C
Chișinău
miercuri, iulie 24, 2024

A fost lansată campania națională de promovarea turismului local #NEAMPORNIT

Frumosul și pitorescul Republicii Moldova sunt redescoperite și în această vară în cadrul campaniei naționale #NEAMPORNIT, lansată oficial de Agenția de Investiții ,,Invest Moldova”. Inițiativa a fost lansată în 2020, în contextul în care sectorul turismului a fost grav afectat de pandemie și actorii din industrie aveau nevoie mai mult ca niciodată de susținere. Pe de altă parte, locuitorii Republicii Moldova, care nu mai aveau posibilitatea să călătorească peste granițe așa cum erau obișnuiți până la pandemia de COVID-19, erau în căutare de destinații pe care să le viziteze aici, acasă.

„O vară cât o țară”

În ajutor le-a venit campania #NEAMPORNIT care are menirea și astăzi să promoveze obiectivele turistice mai puțin cunoscute și să încurajeze cetățenii Republicii Moldova să călătorească în ținutul natal. Studiului național privind percepția moldovenilor față de turismul local, realizat în cadrul campaniei din anul 2021, arată că la aproximativ 70 % dintre cetățenii Republicii Moldova le place să viziteze locurile turistice din țară. Pornid de la aceste cifre, ,,Invest Moldova” a decis că și în această vară să fie activizată campania națională #NEAMPORNIT, care a pregătit o serie de surprize, care de data aceasta nu sunt doar pentru călătorul local, dar și pentru străinii care vin în aceste luni de vară să viziteze ținuturile din Republica Moldova.

Astfel, o mână de oameni dornici de a descoperi locurile frumoase și mai puțin cunoscute din Republica Moldova pornesc în aceste luni să colinde-n lung și-n lat această palmă de pământ pentru a arăta lumii întregi că avem cu ce ne mândri și perlele autentice basarabene trebuie salvate și promovate.

„Vă așteaptă câteva luni în care vom continua să vă povestim despre experiențele autentice și obiectivele turistice din Republica Moldova cu îndemnul de a le cunoaște, de a le susține și de a le promova. Cu drag ne vom asuma rolul de a vă călăuzi printre cele mai interesante locații din Moldova, unde veți trăi noi experiențe gastronomice, veți întâlni oameni extraordinari care au curajul să dezvolte turismul în țara noastră, și veți trăi experiențe de neuitat! Moldova ne așteaptă cu brațele deschise, așa că, #NeamPornit la drum!”, au declarat pentru calatoriicugust.com reprezentanții Agenția de Investiții ,,Invest Moldova”.

Cu siguranță, în Republica Moldova există multe locuri extraordinare pe care încă nu ați reușit să le descoperiți, poate nici noi încă nu am ajuns într-acolo, dar intenționăm ca în acest sezon să descoperi noi destinații cum ar fi: rezervații, monumente naturale, pensiuni turistice, localuri cu specific tradițional, muzee, ateliere, etc. Nu vă rămâne decât să pe rețelele sociale paginile: facebook.com/neampornit și instagram – @be_our_guest_moldova, dar și călătoriicugust.com. Iar pentru mai multe experiențe, vă îndemnăm să accesați harta interactivă – neampornit.map.md.  

Pe urmele meșteșugarilor din Republica Moldova

Totodată, Agenția de Investiții a inițiat campania de promovare a Rutei Meșteșugarilor lansată, în anul 2021, care este destinată promovării și valorificării potențialului a circa 20 de meșteri populari, cu diferite îndeletniciri: cioplit în lemn, în metal, împletitul în lozie, costumul național etc, amplasați geografic în 14 localități din toate regiunile Republicii Moldova.

Ruta Meșteșugarilor, care este disponibilă pentru acces și în format digital, fiind create 10 trasee turistice pe platforma Teleportravel, se întinde pe o distanță de 987 km.

Dacă aveți în localitatea voastră obiective turistice încă nedescoperite, tradiții culturale și culinare deosebite ce trebuie să le cunoască toată lumea sau evenimente de promovare a turismului local, dar și a destinații de top puteți să ne invitați în ospeție pentru afla toată toată lumea despre voi. Noi vom avea grijă de acest lucru.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,740AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente