6.1 C
Chișinău
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Jurnalism comunitar pentru tinerii de la Centrul de Excelență în Transporturi

Echipa „URMA ta” a prezentat, la 18 octombrie 2022, ultimul set de podcasturi realizate în cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”. La atelierul de prezentare și instruire au participat 70 de tineri și tinere din cadrul Centrului de Excelență în Transporturi din Chișinău, care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității din care fac parte.

La începutul evenimentului, asistenta de proiect, Zinaida Erhan, a venit cu un mesaj de salut către tinerii din cadrul Centrului de Excelență în Transporturi”: „Vă mulțumim că ați acceptat invitația noastră de a fi astăzi prezenți la această activitate. Evenimentul de astăzi este despre jurnalismul comunitar și despre modul în care voi, tinerii și tinerele, vă puteți implica în dezvoltarea și promovarea localității din care faceți parte, a persoanelor talentate pe care le cunoașteți, dar și a evenimentelor care vouă vi se par importante pentru societate”.

„Vă mulțumesc pentru că ați venit la noi cu un astfel de eveniment util pentru tineri, ceea ce au învățat ei aici este o lecție de viață. Mă bucur că i-ați învățat ce înseamnă jurnalismul comunitar, pentru că în ziua de azi să știi să îți promovezi localitatea și oamenii care te înconjoară – înseamnă să fii cunoscut. Este important ca tinerii să deosebească care este acea informație ce merită să fie răspândită în mediul social”, a menționat Șefa de Secție Asigurarea Calității de la Centrul de Excelență în Transporturi, Tatiana Pavlov.

Profesorii care au susținut elevii să fie prezenți la eveniment, au remarcat la rândul lor utilitatea informațiilor referitoare la jurnalismul comunitar și redactarea unui material jurnalistic. „Aceasta este o activitate potrivită pentru instituția noastră și utilă pentru elevi pentru că sunt la etapa când au nevoie să fie ghidați în tot ce înseamnă mass-media și cum aceasta influențează”, a menționat profesoara de istorie și educație pentru societate, Svetlana Zugrav.

Tinerii și tinerele prezenți la eveniment au venit cu reacții pozitive referitoare la informațiile pe care le-au primit.

„Evenimentul mi s-a părut foarte interesant și actual, deoarece un adolescent are nevoie să fie încurajat să se implice în dezvoltarea comunității și pentru a-i da motivație și curaj să vorbească în public”, a spus elevul anului III din cadrul Centrului de Excelență în Transporturi, Cătălin Cozariuc.

„Astăzi am învățat cât de important este ca tinerii să se implice în promovarea comunității lor și că jurnalismul comunitar poate fi o ocupație foarte interesantă de fapt”, a spus eleva anului I din cadrul Centrului de Excelență în Transporturi, Dumitrița Volosciuc.

„A fost o lecție destul de utilă în care am învățat multe lucruri despre mass-media și despre cum putem promova diferite locuri sau personalități”, a spus elevul anului III din cadrul Centrului de Excelență în Transporturi, Mihail Ciornîi.

„Evenimentul a fost util pentru că am discutat despre lucruri care ne vor ajuta în viață, am aflat despre cum ne promovăm societatea și cum scriem un material jurnalistic”, a spus elevul anului I din cadrul Centrului de Excelență în Transporturi, Alin Cosniceanu.

Proiectul „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate” este realizat de către de Asociația „URMA ta”, cu suportul oferit de Fundația Est-Europeană și finanțat de Suedia, și are drept scop promovarea bunelor practici de jurnalism comunitar prin implicarea tinerilor jurnaliști și activiștilor comunitari din localitățile rurale și urbane ale țării, abilitându-i cu cunoștințe și capacități de a aborda prin intermediul unor instrumente și platforme media probleme cu care se confruntă cetățenii și de a identifica împreună cu comunitățile și autoritățile soluții la aceste probleme.

Link Youtube Podcast #1 „Jurnalism comunitar”: https://youtu.be/qkaOqkmW3TY

Link Youtube Podcast #2 „Jurnalism comunitar”: https://youtu.be/CfzJzd5sjEk

Link Youtube Podcast #3 „Jurnalism comunitar”: https://youtu.be/NsHQYRv00FY

Link Youtube Podcast #4 „Jurnalism comunitar”: https://youtu.be/qUhG2JYoLA8

Link Youtube Podcast #5 „Jurnalism comunitar”: https://youtu.be/uhee-0xevHY

Link Youtube Podcast #6 „Jurnalism comunitar”: https://youtu.be/_6ap1BG3nn4

Link Youtube Podcast #7 „Jurnalism comunitar”: https://youtu.be/0rpaD6ttK8k

Link Youtube Podcast #8 „Jurnalism comunitar”: https://youtu.be/AP2l7Bqy6Lc

Link Youtube Podcast #9 „Jurnalism comunitar”: https://youtu.be/X23s8SWBEag

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente