25.2 C
Chișinău
joi, mai 2, 2024

(VIDEO) Veronica Bajan, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Uniunii Europene

Veronica Bajan este o tânără antreprenoare care administrează împreună cu soțul ei, Vasile Bajan o mini-fermă de iepuri de prăsilă – „BIO-TRIUMF”. Despre specificul acestei rase de iepuri, dar și cum își împart responsabilitățile, ne-a povestit familia Bajan într-un interviu.

„Ideea de a crește iepuri a apărut ca un hobby, am început să creștem pentru consum propriu și treptat ne-am gândit să dezvoltăm o idee de afacere. Am mărit numărul iepurilor și ofeream produsul celor apropiați, fiind un produs de calitate evident că cererea a început să crească, respectiv așa s-a născut ideea noastră de a dezvolta o afacere în acest domeniu”, spune Veronica Bajan, fondatoarea „BIO-TRIUMF”.

Un pas important în dezvoltarea afacerii sale l-a constituit participarea în cadrul Programului raional „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, un program al Fundației Est-Europene care susține tinerii antreprenori. 

„Proiectul Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei a fost o inițiativă a unui grup de tineri care își doreau foarte mult să sporească numărul de afaceri printre tinerii din raionul Orhei, dar nu oarecare afaceri, dar a celor de antreprenoriat veritabil care să aducă un plus valoare în comunitatea noastră”, povestește Corina Erhan, coordonatoarea Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei.

„Datorită aplicării la proiectul lansat de „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, finanțat de Fundația EST-Europeană, am primit grantul datorită căruia am avut posibilitatea să cumpărăm 150 de femele de prăsilă pentru dezvoltarea afacerii noastre. Evident că a fost un suport important, pentru că femelele pe care noi le aveam erau deja epuizate din punct de vedere genetic, iar această oportunitatea ne-a oferit posibilitatea să achiziționăm femele noi cu un randament genetic mai bun”, explică tânăra antreprenoare.

O susținere deosebită vine din partea soțului, care se implică direct în procesul de dezvoltare a afacerii cu iepuri de prăsilă.

„Sunt de părerea că o afacere de familie reprezintă un mare avantaj, fiindcă toți membrii sunt implicați în dezvoltarea ei și acest lucru îi unește într-un scop comun. Desigur că rolurile într-o afacere gestionată de către o familie sunt distribuite astfel încât fiecare să-și aducă aportul său, astfel încât afacerea să se dezvolte bine”, povestește Vasile Bajan.

Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei” este un proiect implementat de Asociația Obștească „Agenția de Dezvoltare Rurală Centru” din Orhei, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Imagini: Alex Gurduza

Zinaida Capațina

Zinaida Erhan
Zinaida Erhan
Zinaida este cea mai tânără membră a echipei Știri Pozitive. Îi place să învețe lucruri noi, să facă poze și să meargă la interviuri. Dacă ar putea, ar face câte un stand-up pentru fiecare reportaj.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente