7.2 C
Chișinău
vineri, aprilie 19, 2024

Creații pentru a păstra amintirile capturate de aparatul foto. Interviu cu meșterița Inga Taran

Inga Taran este o artistă handmade care din pasiune și-a creat o proprie mini-afacere. A început activitatea prin crearea invitațiilor pentru diverse ceremonii, a felicitărilor și a cutiilor pentru cadouri, iar în prezent confecționează manual albume foto personalizate. Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității de Stat din Moldova, Inga a anticipat faptul că indiferent de studiile și titlul pe care îl ai, prin pasiune și dedicație poți obține și poți realiza tot ce îți dorești.

Cât de banal ar părea, Inga Taran a început activitatea în concediul de maternitate, perioadă în care s-a ocupat de confecționarea diferitelor articole, precum invitații și albume, acesta constituind și primul pas către viitoarea mini afacere. Odată cu aprecierile venite în adresa lucrărilor sale, meșterița a înțeles că lucrul pe care îl face aduce plăcere atât clienților, cât și ei însăși.

„După ce tot mai des auzeam cuvinte de laudă, admirație și încurajări, a apărut idea de a crea ceea ce va rămâne ca amintire pe mulți ani, adică albumele. Vroiam să creez ceva nou și deosebit, ceea ce sunt de părerea că mi-a reușit. Am studiat multe tehnici, am probat foarte multe materiale până am ajuns la ceea ce fac acum”, afirmă Inga Taran, care este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității de Stat din Moldova.

Își amintește și acum de prima sa lucrare. Aceasta a fost un album realizat la comandă pentru un botez, iar mai apoi artista a avut plăcerea să experimenteze cu o mulțime de tematici, tehnici de lucru și materiale. Pe cele din urmă, Inga le achiziționează din SUA, astfel asigurând diversitate de colecții de hârtie cu diferite tematici, vopsele, paste texturate, glazură, etc.

Materialele sunt sută la sută rezistente în timp. La fel ca amintirile.

Se poate mândri cu albume nupțiale, pentru jubilee, pentru sărbătorile sezoniere precum cele de iarnă, 8 martie și altele.

„Albumul poate păstra poze dintr-o vacanță, o sesiune foto, primul an din viața copilului sau un album de familie cu o istorie de decenii”, a mai adăugat meșterița.

Albumele sale, după cum ne asigură autoarea, sunt unice și irepetabile, aceasta evitând imitarea vreo unui meșter național sau internațional, dar și eludarea duplicării propriilor lucrări, acestea fiind exclusiv individuale pentru fiecare client.

Fapt despre care creatoarea albumelor spune: „Conceptul viitorului album se formează în felul următor: se discută tematica, nuanțele, mărimea albumului, se aleg elementele (de exemplu, la un album pentru copii care ar fi personajele preferate: ursuleți, iepurași, cățeluși ș. a. m. d. sau florile care ar predomina). La dorință se fac inscripții, citate, asta ce ține de personalizarea albumului. În rest, creez și-mi surprind clienții cu produsul final”.

Lucrările Ingăi Taran le puteți vizualiza pe pagina sa de Facebook și Instagram.

Ana Fomov 

Acest material a fost realizat de echipa „URMA ta” în cadrul proiectului „Înțelegerea audienței prin asistență digitală”, implementat de Asociația Obștească „Internews-Ucraina” cu suportul Suediei.

Ana Fomov
Ana Fomov
Citat de pe profilul de Facebook al Anei: „Sunt o floare!! 🌸” Photoshop, Audition, InDesign, Illustrator... le-a încercat pe toate, dar a zis că mai bine designerul să se ocupe de asta.

Alte știri pozitive

Fii cu noi

8,172FaniÎmi place
736CititoriConectați-vă
1,720AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente